„Naším cílem je ukázat kuchařům, že je možné vařit i pro děti s různými omezeními. Jsou školy, které pracují se sedmi různými dietními režimy a zvládají to ke spokojenosti rodičů. Jiné se dietám brání. Systém školního stravování je důležitý pro celou společnost, a přitom si málokdo uvědomuje jeho význam. Téma diet je pro stravovací provozy nanejvýš aktuální. Zejména z pohledu matek dětí s tímto handicapem je schopnost jídelny nasytit i dítě v dietním režimu velmi důležitá. Šetří jim to starosti i čas,“ řekl prezident asociace školních jídelen Michal Malát. „Proto bych chtěl velmi poděkovat městu Pardubice za jeho přístup k této problematice a za podporu činnosti Krajského centra sdílení dobré praxe,“ dodal.
Připomněl, že školní stravování funguje v ČR již 70 let, není však ani zdaleka běžnou praxí, běžnou veřejnou službou. Nefunguje například ani v sousedním Německu či Rakousku. „Pro celou populaci je to ale služba velmi důležitá. Jsme jejím prostřednictvím schopni pozitivně ovlivnit stravovací návyky mladé generace, a to považuji za velmi důležité,“ konstatoval Michal Malát.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV