Pardubice: Kapacita mateřinek se rozroste o dalších třicet míst

01.02.2022 18:35 | Tisková zpráva

Blížící se zápisy do mateřských škol s sebou přinesou také až o 30 míst navíc. Umožní to zprovoznění bývalé školky ve Svítkově nacházející se v ulici K Dubině, kterou město plánuje opravit a otevřít zde nové dvě třídy.

Pardubice: Kapacita mateřinek se rozroste o dalších třicet míst
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Provoz bývalé dvoutřídní školky s kapacitou nacházející se v ulici K Dubině, tedy poblíž nedávno zmodernizované základní školy, byl ukončen od září 2020 z důvodu ukončení výjimky od Krajské hygienické stanice Pardubického kraje.

„Ve Svítkově jsme v té době pro děti postavili a otevřeli zcela novou školku v ulici Miloslava Špinky, která má ještě odloučené pracoviště v Lánech na Důlku. Z důvodu jistoty zajištění dostatečných kapacit v mateřských školách ve třetím školském obvodě a vlivem další výstavby v této lokalitě jsme se nyní rozhodli budovu bývalé školky menšími opravami dostat zpět do provozu. Moc mě těší, že jsme s hygienou našli společnou řeč a můžeme tak zde otevřít pro nadcházející zápis v případě potřeby spádových dětí až další dvě třídy po patnácti místech,“ informuje náměstek primátora pro školství Jakub Rychtecký s tím, že se jedná jen o dočasné řešení.

Dočasně zprovozněná školka bude fungovat v režimu odloučeného pracoviště MŠ Doubek, tedy ve stejném režimu jako mateřinka v Lánech na Důlku. „Jídlo bude mít školka zajištěno prostřednictvím dovozu z nové mateřské školy, zajistíme tak efektivní provoz. Vedle toho máme v rámci tohoto školského obvodu již hotový návrh přístavby 100 nových míst na mateřské škole Teplého. V únoru bychom chtěli předložit investiční záměr zastupitelstvu, abychom mohli získat všechny stupně projektové dokumentace až pro provedení stavby a mohli s přístavbou co nejdříve začít,“ objasnil Rychtecký další plány na zvyšování kapacit mateřských škol.

Odbor školství, kultury a sportu pardubického magistrátu předpokládá, že až budou práce spojené s přístavbou školky na Dukle hotové, bude provoz školky s omezenou kapacitou v ulici K Dubině opět ukončen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…