Pardubice: Letní tábory se dočkají podpory města i letos

03.07.2020 15:34

Pardubické děti o letní tábory navzdory koronavirové pandemii nepřijdou ani letos. Přichystány jsou pro ně nejen ty pobytové, ale také příměstské a ty, které se konají v rámci dalšího ročníku Sportovního parku Pardubice. Město jejich pořádání každoročně podporuje, letos na jejich organizaci vyčlenilo z Programu podpory volnočasových a vzdělávacích aktivit dotaci ve výši téměř 900 tisíc korun.

Pardubice: Letní tábory se dočkají podpory města i letos
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Celková částka přitom bude rozdělena mezi 53 subjektů zahrnujících celkem 31 pobytových a 16 příměstských táborů, v rámci Sportovního parku Pardubice se pro změnu uskuteční celkem 6 táborů včetně těch, které pořádají pardubické domy dětí a mládeže. Na pobytové tábory přitom město v letošním roce uvolní téměř 639 tisíc korun, na příměstské zhruba 141 tisíc korun a na tábory při SPP přibližně 108 tisíc korun.

„Možnost pořádání táborů považuji za skvělou zprávu, děti potřebují kontakt se svými vrstevníky a toho se jim v posledních měsících vzhledem ke koronavirové krizi dostávalo opravdu minimum. Vzhledem k počtu nahlášených dětí, kterých oproti loňským rokům neubylo, je vidět, že rodiče nabídku letního programu pro své potomky rádi využijí, aby mohli být ekonomicky aktivní. V rámci táborů pořádaných na území města letos podpoříme formou dotace ve výši zhruba 840 tisíc korun téměř 1500 dětí, další finanční podpora zhruba 47 tisíc korun poputuje formou provozního příspěvku do pardubických Domů dětí a mládeže Alfa a Beta, pro které radnice navíc zajistila dostatek dezinfekčních přípravků vyrobených na Střední průmyslové škole chemické. Do táborů při našich DDM je přitom nahlášeno dalších téměř 900 dětí,“ informuje náměstek primátora zodpovědný za školství a sport Jakub Rychtecký.

Další prázdninový program čeká na děti v mateřských školách, které se snaží rodičům po koronavirové krizi vyjít vstříc a rozšířily po dohodě s radnicí svůj letní provoz. V každém školském obvodu tak budou v daném prázdninovém týdnu v provozu minimálně tři školky, každá po dobu pěti týdnů oproti loňským třem. Kapacita školských obvodů navíc bude po dobu letních prázdnin posílena tak, aby všechny tři spádové školské obvody měly otevřeno celé dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…