Pardubice: Město hledá firmu, která opraví letní stadion

18.06.2020 12:20

Pardubice mohou po posledním jednání rady vypsat zadávací řízení, jehož prostřednictvím budou hledat firmu, která by se ujala revitalizace letního stadionu. Součástí podmínek, které radní odsouhlasili, je mimo jiné maximální cena za dílo, jež nesmí překročit 430 milionů korun včetně DPH.

Pardubice: Město hledá firmu, která opraví letní stadion
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Radnice navíc tuto zakázku vypíše metodou Design & Build. „Společnost, která v zadávacím řízení zvítězí, bude zodpovědná nejen za stavbu, ale také za přípravu projektové dokumentace ve všech stupních, přičemž město jako zadavatel specifikuje ve svém zadání účel, rozsah a podmínky plnění. Tato metoda by navíc měla eliminovat navýšení nabídkové ceny a s tím související možné změny během výstavby, a to právě z důvodu, že jak projektovou dokumentaci, tak stavbu bude realizovat jedna firma.

Co se zadávacího řízení týče, předpokládáme, že vítěze bychom mohli znát na přelomu září a října,“ informuje primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že mezi dalšími požadavky města jsou zajištění vyjádření dotčených orgánů i certifikace stadionu FAČR a autorského dozoru.

Letní stadion, který na místě vedle enteria areny vyrostl v roce 1931, už dlouhou dobu chátrá, což by plánovaná revitalizace měla změnit. Město zde plánuje vybudovat fotbalový stadion, který bude splňovat parametry pro první ligu, opraveny a zastřešeny budou také tribuny, vyjma té východní, která je spolu s Bránou borců národní kulturní památkou, a chybět nebude ani tréninkové hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…