Pardubice: Město podpoří výměnu tartanu v atletickém tunelu

19.05.2018 13:48

Atletický tunel Na Olšinkách s osmdesátimetrovou běžeckou dráhou a doskočištěm skoku dalekého a trojskoku čeká položení nového tartanu. Na investici za 1,3 milionu korun Tělocvičné jednotě Sokol Pardubice I významně přispějí ze svého rozpočtu město Pardubice i Pardubický kraj, každý po půl milionu korun.

Pardubice:  Město podpoří výměnu tartanu v atletickém tunelu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Stav tartanového povrchu je po 17 letech užívání jednoznačně ve velmi špatném technickém stavu. V zimních měsících je tunel využíván od rána do večera a během týdne se zde vystřídá až 700 sportovců. Využívají jej například atleti Sportovního gymnázia Pardubice, AC Pardubice, Hvězdy Pardubice a Školního atletického klubu ZŠ Benešovo náměstí, sportovci různých oddílů T.J. SOKOL Pardubice I, ale i hokejbalisté, hasiči, orientační běžci a další sportovci. Žádné jiné takové sportoviště tohoto druhu ve východních Čechách nemáme,“ vysvětlil důvody dotace půl milionu korun z rozpočtu města náměstek primátora zodpovědný za sport Jakub Rychtecký, který se byl na místě osobně přesvědčit o špatném technickém stavu sportoviště.

Sokol chce začít s výměnou tartanu v průběhu června, do poloviny srpna by mělo být hotovo. „Celá investiční akce bude sestávat z odstranění stávajícího tartanu, opravy betonového podkladu a položení nového tartanového povrchu s certifikací mezinárodní atletické federace IAAF. Součástí bude i nové lajnování a položení nových odrazových prken pro skok daleký. Velmi si vážíme podpory města i kraje, bez jejich pomoci bychom nemohli výměnu tartanu provést, žádali jsme o dotaci i na MŠMT, ale bohužel jsme tam stejně jako řada dalších jiných subjektů neuspěli,“ informovala jednatelka T.J. Sokol Pardubice I Pavla Avramová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…