Pardubice: Most k nemocnici zabezpečí lana a sítě

22.09.2017 21:17

Práce, které zajistí, aby z pláště nadjezdu přemosťujícího u pardubické nemocnice železnici i pozemní komunikace, neodpadávaly části betonu, by měly skončit do konce září. Betonové desky budou stabilizovat ocelová lana a sítě.

Pardubice: Most k nemocnici zabezpečí lana a sítě
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Je to podobný systém, jakým se před odlamováním zabezpečují zvětralé skály u Zbraslavi nebo mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Náklady na toto zabezpečení mostu budou dva až čtyři miliony korun. Podle odborníků, kteří most prohlédli, by k odpadávání dalších bloků nemělo docházet, ale nemůžeme riskovat,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Město v současné době jedná se Správou železniční dopravní cesty a Ředitelstvím silnic a dálnic o úpravách provozu na železniční  trati Praha – Česká Třebová i na rychlodráze. „Je třeba dohodnout termíny výluk jak na železničním koridoru, tak na silnici 1. třídy. Na mostě by práce mohly být prováděny postupně po patnácti až dvaceti metrech a provoz by tu tak mohl být na části komunikace zachován i za cenu toho, že doprava bude řízena kyvadlově,“ doplnil náměstek primátora pro dopravu Jiří Rozinek.

Definitivním řešením pro chátrající most bude až plánovaná rekonstrukce, kterou město v současné době připravuje. Ta by podle náměstka Rozinka mohla začít v roce 2019 a její součástí by mělo být i napojení Kyjevské ulice na rychlodráhu.  Silně frekventovaný most, propojující centrum města mimo jiné s nemocnicí, byl postaven v roce 1964. „Jeho oprava a dostavba bude jednou z nejvýznamnějších dopravních staveb města, propojka na takzvanou rychlodráhu odlehčí dopravě v centru.  Budeme se snažit získat na stavbu dotace, částečně počítáme i s využitím úvěru,“ řekl primátor Charvát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…