Pardubice: Na geoportálu přibyly informace pro stavebníky

13.12.2016 12:16 | Zprávy

Geoportál města Pardubic, který funguje zhruba od poloviny loňského roku, se stále rozrůstá. Návštěvníci na něm najdou prostorová data již ze 13 oblastí. Nově přibyl odkaz na zdroje požární vody, což ocení zejména stavebníci, plán zimní údržby ve městě a informace o kamerách městské policie.

Pardubice: Na geoportálu přibyly informace pro stavebníky
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Již delší čas lze v mapových podkladech geoportálu vyhledat například adresy domů ve městě, polohu sloupu veřejného osvětlení zadáním jeho čísla, umístění škol, brownfieldů  a nahlédnout do havarijních plánů, hodnocení veřejných budov z hlediska bezbariérovosti, zjistit, jaká se připravují a aktuálně platí na Pardubicku dopravní omezení, jaká omezení stanovuje vyhláška o veřejném pořádku a podobně.

„Zdroje požární vody jsme na geoportál umístili před několika dny. Tyto zdroje nejsou určeny pouze jako odběrné místo vody pro hašení požárů jednotkami požární ochrany, ale také k zásobování požární vodou pro nově budované stavební objekty a pro určité změny staveb.  Při kolaudačním řízení pak musí stavebník dokládat mimo jiné i tzv. doklad o kontrole provozuschopnosti, vyžadovaný HZS kraje. Z geoportálu lze nyní tento doklad jednoduše vytisknout ke všem zdrojům požární vody,“ uvedl vedoucí oddělení krizového řízení pardubického magistrátu Jiří Kyncl.

Odkaz na geoportál města Pardubic je umístěn ve spodní části úvodní stránky webu města, na zdroje požární vody lze vstoupit přímo z odkazu http://mapy.pardubice.eu/MyCity/pozar_voda.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…