Pardubice: Na rekonstrukci nadjezdu dohlíží kamera

07.04.2021 16:43

Dlouho očekávaná oprava nadjezdu v Kyjevské ulici, důležité spojnice centra města s Pardubickou nemocnicí a městskou částí Pardubičky, je již v plném proudu. Na rekonstrukci navíc od samého počátku dohlíží nejen stavební dozor, ale také kamera, kterou město nechalo instalovat na budově krajské nemocnice.

Pardubice: Na rekonstrukci nadjezdu dohlíží kamera
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Vzhledem k tomu, že se v rámci města jedná o velmi významnou investici, rozhodli jsme se na jeden z objektů Pardubické nemocnice umístit kameru, která bude snímat průběh stavby. Tento časosběr navíc bývá u různých stavebních prací standardním postupem a jednou z nejlepších možností, jak jednotlivé etapy stavby zaznamenat od začátku až do konce. Rád bych v souvislosti s tím nemocnici poděkoval za spolupráci, která by navíc mohla pokračovat i po dokončení rekonstrukce nadjezdu Kyjevská, jelikož místo, na kterém je kamera umístěna, se jeví jako ideální ke snímání a kontrole dopravy na nadjezdu,“ informuje náměstek primátora pro oblast dopravy Petr Kvaš.

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí

Po dokončení modernizace této části komunikace by se kamera mohla stát součástí městského kamerového systému. „Pro město by to bylo jistě zajímavé z pohledu dopravy, záběry by určitě posloužily také Zdravotnické záchranné službě Pardubického kraje, pro kterou je tento nadjezd klíčový a která již přístup do kamerového systému má,“ dodává náměstek Kvaš.

Od doby spuštění zařízení však město zjišťuje, že mezi zajímavé záběry nebude patřit jen dění na stavbě. „Bohužel jsme již zaznamenali, že někteří řidiči, aby si ušetřili cestu po platné objízdné trase, si ji raději zkrátí podchodem pod nadjezdem. Nejen že vjezd motorových vozidel je v podchodu zakázán, řidiči navíc tímto chováním výrazně ohrožují bezpečnost případných chodců. Chápu, že rekonstrukce je pro mnoho motoristů komplikací, i přesto bych všechny rád poprosil o jejich trpělivost a pochopení, a především ohleduplnost vůči ostatním,“ apeluje na řidiče náměstek Kvaš.

Nadjezd je uzavřen od března letošního roku, práce na něm by měly skončit v listopadu 2021. Informace o objízdných trasách naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…