Pardubice: Nová pravidelná linka, Ryanair odstartoval spojení do Barcelony-Girony

11.04.2024 19:06 | Tisková zpráva

Přední letecký dopravce Ryanair se slavnostně ujal druhé pravidelné linky z pardubického letiště za přítomnosti zástupců akcionářů, ředitele letiště a oblastní manažerky letecké společnosti. Irská společnost bude létat z Pardubic na Costa Bravu dvakrát týdně, a to vždy ve čtvrtek a v neděli.

Pardubice: Nová pravidelná linka, Ryanair odstartoval spojení do Barcelony-Girony
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Letiště Pardubice kombinuje vojenský charakter s funkcí veřejného mezinárodního letiště. Správu civilní části zajišťuje společnost East Bohemian Airport a.s. (EBA), která je převážně vlastněna statutárním městem Pardubice a Pardubickým krajem, a proto se na slavnostním zahájení sešli zástupci obou akcionářů.

„Chtěl bych moc poděkovat vedení a managementu letiště, a všem, kteří se podíleli na tom, aby tato pravidelná linka byla uvedena do provozu. Věřím, že se v budoucnu najdou další pravidelné linky, které budou létat i jinam než do Španělska. Jsem rád, že je o lety zájem. Můžeme to vidět na zvyšujícím se počtu odbavených pasažérů. Přeji letišti, aby spolupráce s Ryanair byla úrodná a pokračovala i v nadcházejících letech. Na závěr bych chtěl poděkovat i Armádě ČR, která na letišti v Pardubicích provozuje Centrum leteckého výcviku,“ popřál letišti k novému letu jako zástupce jednoho z akcionářů primátor Pardubic Jan Nadrchal.

V současné době pardubické letiště disponuje lety do 17 atraktivních destinací. „Před šesti lety Ryanair rozjel linku z Pardubic do Alicante nejprve jako sezónní záležitost. Vzhledem k tomu, že si našla své pravidelné zákazníky, tak od loňského roku létá celoročně. Přeji si, aby se podobně povedlo rozvinout novou linku do Girony. Její první rotace byla plná, což je dobré znamení. Velmi si vážím, že na inaugurační let přišla i oblastní manažerka Ryanairu Alicja Wójcik-Gołębiowska, což dokazuje zájem tohoto významného dopravce o pardubické letiště. Potvrdila mi, že vnímá jeho zajímavý potenciál. Pohovořili jsme i o pokračování rozvoje oboustranně úspěšné spolupráce,“ informoval na slavnostním zahájení nové linky náměstek primátora zodpovědný za dopravu, investiční výstavbu a správu majetku města Jan Hrabal.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17420 lidí

Nová pravidelná linka do známého katalánského letoviska s bohatou architekturou a rozsáhlým kulturním dědictvím představuje pro své návštěvníky nekonečné možnosti, jak strávit dovolenou. „Jsme nadšeni, že můžeme přivítat první let naší úplně nové linky spojující Pardubice a Barcelonu. Myslíme si, že tato úchvatná destinace bude skvělou volbou pro všechny obyvatele Pardubic a okolí. Pevně doufáme, že náš rozvoj na pardubickém letišti bude pokračovat i v nadcházejících sezónách,“ uvedla oblastní manažerka Ryanairu Alicja Wójcik-Gołębiowska.

Slavnostního zahájení inauguračního letu se účastnil také zástupce Pardubického kraje. „Rozvoj pardubického letiště pokračuje a tato událost jen potvrzuje, že si bezesporu našlo své místo a zákazníky. Pokud zpočátku panovaly nějaké pochybnosti o jeho smyslu, tak se už rozplynuly,“ uvedl první náměstek hejtmana Michal Kortyš.

Rozšiřování nabídky pravidelných leteckých linek pro obyvatele Pardubic je považováno za důležitý krok v rámci společné strategie obou akcionářů a je klíčovým cílem letiště. „Mám radost, že se nám povedlo navázat na dlouhodobou spolupráci a výsledkem je další nová pravidelná linka. Věřím, že mnoho cestujících nejen z východočeského regionu využije toto dopravní spojení s evropskou metropolí. Jsem moc rád, že pardubické letiště nabízí cestujícím nové možnosti,“ uvedl ředitel společnosti EBA a.s. Ivan Čech.

Letiště v Pardubicích disponuje vzletovou a přistávací dráhou a dominantním prvkem infrastruktury je terminál Jana Kašpara. Jeho výstavba započala ve druhé čtvrtině roku 2016, a první cestující byli odbaveni 30. ledna 2018. „Pro mě je dnešní let dalším potvrzením rostoucího potenciálu pardubického letiště. Množství spojů zde je pro mě jasným signálem, že letiště funguje a bude i nadále úspěšně fungovat dál,“ uzavřela celé slavnostní zahájení nové linky náměstkyně primátora Jiřina Klčová zodpovědná za kulturu a životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…