Pardubice: O penězích pro hokejový klub rozhodnou zastupitelé

25.08.2013 7:29

Město Pardubice se bude snažit svému extraligovému hokeji pomoci, požadovanou sumu však očekávat nemůže. Na tiskové konferenci po dnešním jednání představenstva klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice to řekla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

Pardubice: O penězích pro hokejový klub rozhodnou zastupitelé
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Až na dnešním zasedání představenstva jsme se oficiálně dozvěděli, jaké jsou představy pana Šmidberského o finančním podpoře ze strany města. Konečné rozhodnutí bude záviset na zastupitelích, já však takovouto pomoc nepovažuji za reálnou,“ uvedla primátorka Fraňková.

Majoritní akcionář klubu Roman Šmidberský dostal od představenstva za úkol zlepšit finanční situaci klubu, žádá od města třicetimilionovou podporu. Argumentuje tím, že klub platí městu za pronájem haly ročně 23 milionů korun oproti sousednímu Hradci Králové, který má pronájem zdarma. V současné době dostává klub od města téměř 14 milionů korun ročně na podporu hokejové mládeže.

V posledních dnech média spekulují o prodeji pardubického hokeje. Primátorka Fraňková i majitel klubu Šmidberský však shodně uvedli, že toto není tématem dne. V případě, že by se Roman Šmidberský rozhodl v budoucnu klub prodat, prvním osloveným bude město, které má v klubu 34procentní menšinu akcií s předkupním právem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…