Pardubice: Odborníci ošetří památné jerlíny

14.11.2021 15:59 | Tisková zpráva

Během příštího týdne arboristé ošetří tři vzrostlé jerlíny japonské na Wernerově nábřeží v Pardubicích. Práce jsou reakcí na samovolný pád jednoho z původně čtyř památných stromů. Pokud to počasí dovolí, začnou práce v pondělí 15. listopadu a potrvají jeden až dva dny.

Pardubice: Odborníci ošetří památné jerlíny
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Ošetření vzrostlých památných stromů je podloženo znaleckým posudkem hodnotícím zdravotní stav jerlínů, jeho součástí jsou mimo jiné i výsledky tahových zkoušek jednotlivých stromů a posouzení jejich provozní bezpečnosti. Odborné ošetření má zamezit pádu vzrostlých stromů v blízké budoucnosti. Památnými stromy byly jerlíny vyhlášeny v roce 1994.

V rámci ošetření dojde ke zdravotnímu řezu stromů, lokální a obvodové redukci korun stromů až o 30 procent, instalaci dynamických bezpečnostních vazeb do korun a úpravě podjezdného profilu.Práce budou probíhat v pondělí15. listopadu, případně v úterý 16. listopadu, mezi 8:00 a 17:00.

Část prací proběhne z vysokozdvižné plošiny, část bude zajištěna stromolezeckou technikou. Po dobu prací bude omezen vstup pod stromy a parkování na parkovišti v dopadové vzdálenosti větví a v místě pohybu vysokozdvižné plošiny, resp. vozidla zajišťující odvoz ořezaného materiálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…