Pardubice: Rada města odvolala ředitelku infocentra

25.10.2019 8:38

Rada města Pardubic odvolala z funkce ředitelku Turistického informačního centra Marinu Vančatovou. Vedením organizace byla dočasně pověřena dosavadní zástupkyně ředitelky, Markéta Dolečková. Na uvolněnou pozici město okamžitě vypsalo konkurzní řízení. Přihlášky mohou zájemci podávat do 22. listopadu.

Pardubice: Rada města odvolala ředitelku infocentra
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Ředitelka Vančatová stála v čele TIC od ledna 2018. Důvodem jejího odvolání byly zejména zásadní nedostatky v oblasti řízení, dodržování platné legislativy, nastavení systému kontroly a komunikace uvnitř organizace i ve vztahu ke zřizovateli. Na nedostatky upozornila v březnu tohoto roku vnitřní kontrola. Další kontrola po šesti měsících ukázala, že některé chyby v řízení TIC stále přetrvávají.

„Delší dobu jsme spatřovali nedostatky ve způsobu vedení organizace. Například kompetence, které by měla zastávat ředitelka organizace byly nevhodně delegovány,“ konstatoval vedoucí oddělení kultury pardubického magistrátu Martin Karas. „Věříme, že se v rámci již vyhlášeného konkurzního řízení podaří v co nejkratší době pozici obsadit kvalitním uchazečem,“ dodal.

Rada města i Dozorčí rada TIC se shodly v názoru, že Marina Vančatová neprokázala dostatečnou kompetenci v řízení příspěvkové organizace v oblasti cestovního ruchu a informačních služeb, proto ve funkci musela skončit. Podmínky konkurzního řízení na funkci ředitele TIC ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.