Pardubice: Radnice odloží platby za nájem prostor v majetku města

31.03.2020 15:57

Odklad plateb za nájem prostor či pozemků v majetku města. Takovým způsobem se radnice rozhodla reagovat na mimořádná opatření vyhlášená Vládou ČR, aby pomohla nejen zdejším podnikatelům, ale i pardubickým občanům, které nouzový stav daný epidemií koronaviru zasáhl po ekonomické stránce.

Pardubice: Radnice odloží platby za nájem prostor v majetku města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Radnice nájemníkům bytových a nebytových prostor či pozemků a ploch ve vlastnictví města umožní odložení plateb se splatností v dubnu, květnu a červenu až do 31. prosince. „Současná situace je pro řadu lidí po psychické i ekonomické stránce opravdu těžká a zasahuje do jejich každodenního života. Někteří již přišli o práci, jiným byla výrazným způsobem omezena pracovní činnost, nevíme, co přinesou další dny. Abychom tak nejen podnikatelům, ale i našim občanům, kteří se v důsledku vyhlášení nouzového stavu a vydaných opatření dostali do platební neschopnosti, tuto situaci nějakým způsobem ulehčili, rozhodli jsme proto odložit platby za nájem se splatností v dubnu, květnu a červnu do konce letošního roku,“ informuje primátor města Martin Charvát.

Podle slov primátora se v případě nebytových prostor jedná o zhruba 60 nájemců, zahrnujících jak kavárníky a prodejce oděvů, tak například i kadeřnictví, provozovatele tělocvičen či prodejce nábytku. Pardubice navíc plánují připravit strategii úlev na nájemném pro podnikatele, přičemž by se, dle zásahu do podnikatelské činnosti, mohlo jednat až o roční slevu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…