Pardubice: Radnice odloží platby za nájem prostor v majetku města

31.03.2020 15:57

Odklad plateb za nájem prostor či pozemků v majetku města. Takovým způsobem se radnice rozhodla reagovat na mimořádná opatření vyhlášená Vládou ČR, aby pomohla nejen zdejším podnikatelům, ale i pardubickým občanům, které nouzový stav daný epidemií koronaviru zasáhl po ekonomické stránce.

Pardubice: Radnice odloží platby za nájem prostor v majetku města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Radnice nájemníkům bytových a nebytových prostor či pozemků a ploch ve vlastnictví města umožní odložení plateb se splatností v dubnu, květnu a červenu až do 31. prosince. „Současná situace je pro řadu lidí po psychické i ekonomické stránce opravdu těžká a zasahuje do jejich každodenního života. Někteří již přišli o práci, jiným byla výrazným způsobem omezena pracovní činnost, nevíme, co přinesou další dny. Abychom tak nejen podnikatelům, ale i našim občanům, kteří se v důsledku vyhlášení nouzového stavu a vydaných opatření dostali do platební neschopnosti, tuto situaci nějakým způsobem ulehčili, rozhodli jsme proto odložit platby za nájem se splatností v dubnu, květnu a červnu do konce letošního roku,“ informuje primátor města Martin Charvát.

Podle slov primátora se v případě nebytových prostor jedná o zhruba 60 nájemců, zahrnujících jak kavárníky a prodejce oděvů, tak například i kadeřnictví, provozovatele tělocvičen či prodejce nábytku. Pardubice navíc plánují připravit strategii úlev na nájemném pro podnikatele, přičemž by se, dle zásahu do podnikatelské činnosti, mohlo jednat až o roční slevu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…