Pardubice: Regenerace Polabin pokročila

13.06.2020 14:49

Postupná regenerace největšího pardubického sídliště Polabiny opět pokročila. Začátkem června skončila rekonstrukce všech zpevněných ploch v ulicích Ležáků a Partyzánů a úpravy směřující ke zklidnění dopravy v Lidické ulici. Práce trvaly zhruba osm měsíců a přišly na více než 10 milionů korun.

Pardubice: Regenerace Polabin pokročila
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V Lidické ulici jsme naléhavě potřebovali zklidnit dopravu, zejména zvýšit bezpečnost na přechodu pro chodce u základní a mateřské školy. U revitalizace ulic Ležáků a Partyzánů bylo našim cílem zlepšit prostředí v této lokalitě a navýšit počet parkovacích míst,“ řekl starosta MO II Radek Hejný.

Úpravy v ulicích Lidická, Ležáků a Partyzánů byly zahájeny v říjnu loňského roku. V Lidické byly namísto dosud instalovaných retardérů v rámci zklidnění dopravy vybudovány dva široké zpomalovací prahy, na kterých jsou umístěny přechody pro chodce, vyvýšena byla také celá křižovatka s ulicí Ležáků a ulice se tak stala bezpečnější zejména pro děti navštěvující tamní školu a školku. V ulicích Ležáků a Partyzánů byly vyměněny povrchy všech zpevněných ploch, tedy i chodníků a vstupů do přilehlých budov, zrekonstruováno veřejné osvětlení a vybudovány přístřešky pro kontejnery na odpad. V lokalitě je po rekonstrukci motoristům dispozici celkem 145 parkovacích míst, což je o 15 procent víc než dříve.

Celá akce je součástí projektu Regenerace panelových sídlišť – Pravý břeh Labe, jehož cílem je postupné zlepšení prostředí na největším pardubickém sídlišti, kde žije zhruba 20.000 obyvatel. Revitalizace této části Polabin skončila v květnu. Vzhledem k tomu, že město neuspělo se žádostí o dotace ze Státního fondu rozvoje bydlení, financoval celou revitalizaci částkou ca 10,7 milionu korun městský obvod Pardubice II.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…