Pardubice: Soutěž na prodej Hůrek se bude opakovat

26.05.2018 12:46

Zastupitelstvo města zrušilo veřejnou soutěž, jejíž vítěz měl získat právo stavět na pozemcích v areálu bývalých kasáren na Hůrkách a následně získat pozemky do svého vlastnictví. Jediný uchazeč o uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení práva stavby a následné koupi pozemků nesplnil jednu z podmínek soutěže. Na zástavbu areálu Hůrka bude vyhlášena nová veřejná soutěž.

Pardubice: Soutěž na prodej Hůrek se bude opakovat
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Soutěž jsme vyhlašovali 22. února letošního roku a přihlásil se do ní jediný zájemce. Nesplnil ale technické kvalifikační požadavky, neboť nedoložil, že by v posledních pěti letech zrealizoval a řádně dokončil alespoň jeden významný developerský projekt. V termínu ani neprokázal splnění těchto požadavků skrze třetí subjekt, s nímž by měl uzavřenou smlouvu o spolupráci při realizaci svého stavebního závěru,“ vysvětlila náměstkyně primátora Helena Dvořáčková důvody zrušení veřejné soutěže.

Rada města zároveň schválila záměr vyhlášení nové veřejné soutěže na zástavbu Hůrek s parametry obdobnými, jako u veřejné soutěže na prodej pozemku u Letního stadionu v Pardubicích, tedy bez využití institutu práva stavby. S vítězným účastníkem nové veřejné soutěže bude uzavřena kupní smlouva na pozemky s odloženou účinností, kdy k samotnému prodeji pozemků dojde až poté, co investor získá územní rozhodnutí na svůj stavební záměr a městu uhradí kupní cenu. V kupní smlouvě bude mimo jiné zakotvena podmínka zrealizovat stavební záměr ve stanovené lhůtě. Při jejím nedodržení hrozí investorovi smluvní pokuty, případně může město od kupní smlouvy odstoupit.

Konkrétní podmínky budu rozpracovány v samotné zadávací dokumentaci k veřejné soutěži, jejíž konečné znění bude schvalovat zastupitelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…