Pardubice: Staré parkovací automaty nahradí nové

12.10.2020 6:31

Pardubice ukončily testování nových parkovacích automatů. V listopadu začne dodavatel osazovat novými přístroji parkovací místa ve městě. Na rozdíl od těch stávajících, v nových bude možno hradit parkovné i bezkontaktní kartou a dalšími bezkontaktními metodami.

Pardubice: Staré parkovací automaty nahradí nové
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Automaty se budou postupně montovat na 84 míst ve městě. Stát budou vždy v blízkosti stávajících automatů a do provozu budou uvedeny všechny v jeden den, kdy budou zároveň staré automaty vypnuty. „Právě nyní probíhá instalace patek pro nové automaty s tím, že k ostrému spuštění dojde do konce letošního roku,“ řekl náměstek pardubického primátora zodpovědný za dopravu Petr Kvaš.

Výměna všech pakovacích automatů v Pardubicích je součástí právě budovaného systému inteligentního parkování, který má přispět k většímu komfortu řidičů při hledání volných parkovacích míst i odlehčení dopravy v centru Pardubic. Při placení parkovného prostřednictvím nových automatů bude řidiči muset zadat i SPZ parkujícího automobilu. Automaty budou totiž propojeny s informačním systémem městské policie, na který budou navazovat další kroky projektu Smart Parking.

Nové parkovací automaty jsou napájeny vlastními solárními články a vybaveny informačním modulem, který upozorní provozovatele na závadu, plný mincovník a podobně. Nemělo by se tedy stávat, že by byl automat mimo provoz, aniž by o tom provozovatel (Dopravní podnik města Pardubic) věděl. Na rozdíl od stávajících automatů lze v nových platit parkovné i bezkontaktní kartou, hodinkami a dalšími bezkontaktními metodami. Vedle platby v parkovacích automatech je v Pardubicích možno platit i přes mobil prostřednictvím sms zpráv či mobilních aplikací (MPLA, ParkDots, ParkSimply a Smart4City Parkování).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…