Pardubice: Tiskárna ve Smilovce půjde k zemi

25.08.2016 13:30

Areál bývalých Východočeských tiskáren ve Smilově ulici, z níž se postupem let stalo útočiště pro bezdomovce a černá skládka, brzy z centra Pardubic zmizí. Opuštěný dům, který má nahradit zcela nová výstavba, bude zdemolován.

Pardubice: Tiskárna ve Smilovce půjde k zemi
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Objekt bývalých tiskáren v centru Pardubic je již řadu let prázdný. Přes veškerou snahu majitelů, kteří se jej snažili zabezpečit proti vniknutí,  je opakovaně místem, kde se zdržují problémoví lidé, dvůr je plný odpadků, stížnosti obyvatel v okolí jsou takřka na denním pořádku.  Město ale nemá mnoho možností, jak situaci řešit, jde o soukromý majetek. V těchto dnech se snad podařilo dlouholetý problém vyřešit, dohodli jsme se s investorem, který chce v polovině září začít s demolicí tiskáren,“ řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Areál o výměře téměř  3000 metrů čtverečných v lukrativní části města vlastnila do letošního roku společnost R. S. Credit. Chtěla na místě tiskárny vybudovat luxusní byty, narazila ale na odpor majitelů okolních pozemků.  Po pěti letech snažení ale záměr vzdala a tiskárny prodala pražské firmě, zabývající se financováním stavebních projektů. „Demoliční výměr je stále platný, zbourání nic nebrání. Jaký je ale investiční záměr nového vlastníka zatím nevíme,“ dodala náměstkyně primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…