Pardubice: Úspěšní žáci a studenti převzali ocenění za jejich píli

02.11.2017 10:03

Představitelé města ve středu v Kulturním domě Hronovická předali 125 nejlepším studentům pardubických středních škol a 220 žákům základních škol ocenění za jejich píli. Město tak každoročně oceňuje jejich studijní úspěchy v uplynulém školním roce, snaží se nadanou mládež motivovat a povzbuzovat ji v dalším studiu.

Pardubice: Úspěšní žáci a studenti převzali ocenění za jejich píli
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Předávání ocenění je důkazem toho, že mezi mladou generací je stále množství chytrých, šikovných, talentovaných a něčím ojedinělých lidí. Je to dobrá zpráva pro budoucnost nejen našeho města, ale naší země a všemožných oborů, kterým se pravděpodobně budou dnešní ocenění v dospělosti pracovně věnovat,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát, který ještě doplnil, že ocenění žáků a studentů je odměnou i pro jejich učitele a rodiče.

Komise pro výchovu a vzdělávání každoročně oceňuje úspěšné žáky pardubických základních a středních škol. Oceňováni jsou všichni ti, kteří se umístili na předních místech v krajských, národních i mezinárodních vědomostních, uměleckých a sportovních soutěžích a olympiádách. Všem byl dnes předán pamětní list i finanční odměna.

„Letos oceňujeme děti a studenty ve větších městských prostorách v Hronovické ulici a důvod je zřejmý – na radnici by se nám zkrátka všichni, kteří na soutěžích zabodovali, nevešli. Tak vysoké číslo oceněných jsem nečekal a jsem potěšen, kolik máme v Pardubicích talentů,“ uvedl náměstek primátora, v jehož gesci je mj. školství Jakub Rychtecký. „Zaujaly mě práce mnohých z oceňovaných, ať už práce na téma Alzheimerova choroba či návrh pasivního radaru, psaný navíc v angličtině. Smekám i před zdatnými jazykáři, mladými historiky, chemiky, matematiky či fyziky. Nutno povzbudit také výtečné sportovce a umělecky nadané děti a studenty a popřát všem hodně štěstí a vytrvalosti do dalších let,“ dodal náměstek Rychtecký.

Pardubice oceňují práci mládeže už osmnáctým a žáky základních škol devátým rokem. Letos město poprvé ocenilo i kolektivy žáků a studentů a jejich sportovní výkony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…