Pardubice: Ve společenském sále se bude hovořit o Jessice

16.03.2014 19:20

Program umožňující majitelům bytových domů získat zvýhodněné úvěry na rekonstrukci a modernizaci bytových domů v lokalitách Dukla, Višňovka, Polabiny a střed města se představí možným klientům 17. března ve Společenském sále radnice. O úvěry s nízkými úroky a s fixací na celou dobu splatnosti mohou prostřednictvím programu Jessica majitelé domů žádat do konce příštího roku.

Pardubice:  Ve společenském sále se bude hovořit o Jessice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

 

„Vlastníci bytových domů, ať jsou to právnické či fyzické osoby, společenství vlastníků bytových jednotek, bytová družstva nebo obchodní společnosti mohou prostřednictvím programu Jessica získat zvýhodněné úvěry u Komerční banky na rekonstrukce a modernizace bytových domů formou revitalizace stávajících budov,“ řekla vedoucí oddělení strategického rozvoje města Petra Harišová. 

Program Jessica je součástí koncepce Společné evropské podpory udržitelných investic do městských částí, financované z Evropských strukturálních fondů. Prostřednictvím Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB) bude poprvé využit přímo pro bytové domy. Pilotní částka 609 milionů korun je na zvýhodněné úvěry připravena pro aktuální období 2013 – 2015. Pokud se podaří tento objem rozdělit mezi vlastníky bytových domů do konce roku 2015, má SFRB velkou šanci získat v dalších letech až dvě miliardy korun ročně na modernizace a rekonstrukce bydlení.

Seminář, na němž se zájemci o využití programu Jessica dozvědí bližší podmínky, se koná 17. března 2014 v 17:00 ve Společenském sále radnice.

Nataša Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …