Pardubice: Zastupitelé opět zasednou nad letním stadionem

19.11.2019 15:36

Zastupitelé města Pardubic budou ve čtvrtek opět jednat o revitalizaci letního stadionu. Mají rozhodnout o tom, zda město vypíše výběrové řízení na dodavatele stavby, díky níž by Pardubice na místo chátrajícího torza získalo fotbalový stadion vyhovující i podmínkám nejvyšší fotbalové soutěže.

Pardubice: Zastupitelé opět zasednou nad letním stadionem
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Rada města v úterý návrh na zahájení výběrového řízení schválila s tím, že cena přestavby letního stadionu s DPH nepřekročí 430 milionů korun. Revitalizace by měla zhruba zahrnovat vybudování fotbalového hřiště a tréninkové plochy, včetně samostatného osvětlení a revitalizaci a dostavbu tribun. Samostatně pak rada navrhuje řešit parkování s tím, že schválila přípravu návrhu stavby parkovacího domu v této lokalitě.

Revitalizace stadionu je připravena, včetně platného stavebního povolení. Má být financována z úvěrových zdrojů města, případně z dotací, které se město snaží na revitalizaci stadionu, jehož část je kulturní památkou, získat. Pro úpravu nábřeží Labe a přilehlých ulic U stadionu a Labská chce město využít prostředky z ITI v novém plánovacím období. Podobně by se památkově chráněná brána borců měla po roce 2021 dočkat revitalizace buď z ITI, nebo z dotací na obnovu kulturních památek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.