Pardubice: Zkolaudováno, třída Míru se vrací do normálu

23.06.2023 7:17 | Tisková zpráva

Minulý pátek proběhla kolaudace nově zrekonstruované části třídy Míru, přičemž celá rekonstrukce byla dokončena zhruba o čtyři týdny dříve, než se původně plánovalo. Provoz včetně chodců se na ni však vrátí až prvního července letošního roku.

Pardubice: Zkolaudováno, třída Míru se vrací do normálu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Jsme velmi rádi, že se celou rekonstrukci podařilo dokončit v časovém předstihu. Obyvatelům a návštěvníkům města tak bude třída Míru sloužit dříve,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy, majetku a investic Jan Hrabal a dodal, že je však důležité zmínit, že provoz (chodci, MHD a osobní automobily) se do této části třídu Míru vrátí až 1. července.

„Chceme zajistit, aby nová podkladová vrstva z cementobetonového lože byla zcela vyzrálá před tím, než se na třídu Míru vrátí dřívější provoz,“ vysvětlil Hrabal. Spoje linek MHD č. 2, 13, 27 a noční linky č. 98 a 99 si tak na svůj návrat do původních tras budou muset ještě dva týdny počkat.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21922 lidí

Rekonstrukce, kterou provedla firma TIMRA s. r. o., zahrnovala rozebrání původní dlažby v oblasti od ulice Sladkovského směrem k budově Magnum a výměnu ložné vrstvy, která drží dlažbu pohromadě. Nově tak drť, na které byla předchozí dlažba uložena, vystřídala vysokopevnostní drenážní malta a původní výplň spár nahradila vysokopevnostní spárovací hmota.

Dlaždice tak neleží ve štěrku, ale jsou pevně spojeny s podkladní vrstvou, spáry nepropouští vodu a drží dlažbu přilepenou k sobě. To vše je po pěti metrech přerušeno dilatační spárou. Tato úprava zajistí, že se pod dlažbu nedostane voda a kola těžkých vozidel ji „neposunou“.

Na celou rekonstrukci byla použita původní dlažba z třídy Míru a poškozené kusy byly nahrazeny vybouranou dlažbou z ulice Sladkovského. Dohromady rekonstrukce vyšla na zhruba 7 milionů korun.

Současně se do původního provozu vrátí i ulice Pernerova, která během rekonstrukce fungovala v obousměrném provozu. „Zrušeny tak budou současné výhybny, místo kterých se navrátí parkovací místa. Děkuji všem za trpělivost a ohleduplnost při této rekonstrukci třídy Míru,“ dodal náměstek primátora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13:08 Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu.…