Pardubice jsou Městem pro byznys desetiletí

17.11.2019 9:41

Ve srovnávacím výzkumu, do něhož jsou každoročně zařazována všechna města a obce s rozšířenou působností, obstály Pardubice na výbornou. Město vynesly dlouhodobě dobré výsledky, zejména v oblasti přístupu veřejné správy, na první příčku krajského žebříčku. Pardubice se tak staly z podnikatelského hlediska lídrem kraje a Městem pro byznys desetiletí.

Pardubice jsou Městem pro byznys desetiletí
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Je to velký úspěch obstát v desetiletém hodnocení. Klíčové je vyzdvihnout práci úřadu, protože tam jsme získali hodně bodů. Zároveň bych chtěl říci, že město Pardubice se snaží dlouhodobě s podnikatelskou sférou aktivně spolupracovat. Také se nám podařilo rozjet další projekt na podporu podnikání v Pardubicích, kterým je inkubátor P-PINK, kde se snažíme vytvořit prostředí i pro mladé, začínající podnikatele, aby měli perspektivu a neodcházeli třeba do Prahy. Jinak vycházíme z tradice města, které je zaměřeno na elektrotechnický a chemický průmysl. Historicky byla vybudována průmyslová zóna, kde se etablovaly podniky z elektrotechnického průmyslu. Významnou část peněz jsme také investovali do polytechnického vzdělávání a chceme vystavět centrální polytechnické dílny, kde by žáci a studenti mohli posilovat své zaměření na tyto obory a navazovat na tradice,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát, který titul Město pro byznys desetiletí převzal.

Pardubice bodují v tomto srovnávání pravidelně, a to nejen v krajském měřítku, kdy v uplynulých deseti letech byly šestkrát na prvním místě, ale také celorepublikově. Mohou se pochlubit výbornou úrovní elektronické komunikace, nadstandartním rozsahem úředních hodin, vysokým počtem studentů a učňů v odborném vzdělávání, výbornou dopravní dostupností a řadou dalších pozitiv, podporujících podnikatelské prostředí. To vše se pak odráží ve vysokém počtu firem, které na území města působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…