Pardubice počkají podnikatelům s nájmy

27.04.2021 14:51

Město Pardubice chce nájemcům svých nebytových prostor současnou nelehkou ekonomickou situaci, vyvolanou koronavirovou pandemií, ulehčit odkladem splatnosti nájmů. Splatnost nájemného a záloh na související služby za duben až září posunulo na konec roku.

Pardubice počkají podnikatelům s nájmy
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Již dříve město stejně rozhodlo o odložení splatnosti nájemného za první tři měsíce roku 2021 a nevyužilo tzv. inflační doložku nájemních smluv, která mu umožňuje zvýšit nájemné v nebytových prostorách.

„V Pardubicích se toto rozhodnutí týká zhruba 60 nájemců, od kavárníků či prodejců oděvů, nebo nábytku, až po provozovatele kadeřnictví a tělocvičen. Radnice jim odkladem splatnosti nájemného na dobu postcovidovou nejen uvolní ruce pro restart činnosti, ale také předchází zániku nájemních smluv z důvodů neplacení. Radnice počítá i s alternativou, že ani v odloženém termínu nebudou někteří nájemci schopni svým závazkům dostat. Tyto případy je připravena řešit individuálně s každým z nich,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Možnosti odložit si splatnost nájemného mohou pronajímatelé městských nebytových prostor využívat již od března loňského roku. Od dubna do prosince roku 2020 jim také město poskytlo třicetiprocentní slevu z nájemného. Státní podporu v programu COVID nájemné 1 využilo 17 nájemců městských prostor, v programu COVID nájemné 2 to bylo 18 nájemců a v COVID nájemné 3 již 20 nájemců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…