Pátý ročník Národního týdne manželství začal v Mladé Boleslavi

13.02.2017 20:21

Pátý ročník Národního týdne manželství v Mladé Boleslavi začal v sobotu 11. února odpoledne v OC Olympia. Náměstek primátora Michal Kopal v úvodu vyzdvihl význam manželství i v dnešní době a také fakt, že stojí o hezké manželství usilovat.

Pátý ročník Národního týdne manželství začal v Mladé Boleslavi
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Luboš Dvořák pak moderoval následující dvouhodinový program. V jeho průběhu se manželské dvojice registrovaly do soutěže o nejdéle a nejkratší dobu sezdaný pár, což dokládaly oddacím listem. Bylo úžasné číst desetiletí staré, někdy i ručně vyplňované úřední záznamy, a pozorovat, s jakou opatrností a hrdostí je někteří manželé drží ve svých rukou. Nebyl to pro ně „pouhý papír“. Skvělou atmosféru spoluvytvářela folkrocková kapela Jindry Černohorského s vlastním repertoárem. Texty i melodie byly víc než jen příjemnou kulisou. Profesionální fotograf s přenosným ateliérem ve stylu retro nabízel zdarma své služby. Návštěvníci si focení užili a dobře se u toho bavili. Příjemné hostesky roznášely perníková valentýnská srdíčka.

Před 16. hodinou bylo registrováno již 15 párů, netrpělivě čekajících, kdo získá hlavní cenu – poukaz ve výši 5 000 Kč na zájezd či pobyt dle vlastního výběru s cestovní kanceláří FIRO-tour a.s. Vítězným párem se stali manželé Pešánovi, kteří měli svatbu před 66 lety. Druzí v pořadí – manželé Gottwaldovi – vyhráli zdarma romantickou večeři, konanou v rámci Národního týdne manželství ve společenském domu Lávka. Cenu pro nejkratší dobu sezdaný pár, voucher do pizzerie Trappola v ceně 300 Kč, získali překvapivě manželé Vargovi, kteří přišli soutěžit o nejdéle sezdaný pár, ale ve srovnání s dalšími soutěžícími žijí v manželství „pouhých“ 42 let. Ostatní soutěžící páry získaly od rádia Signál vstupenku do multikina.

V závěru všem zúčastněným manželům za organizátory poblahopřál kazatel Církve adventistů s. d. Stanislav Lanc. Na mnoha dvojicích bylo vidět, že se i po letech mají rády a svou vzájemnost si stále užívají. Vítězný pár všem prozradil, že receptem na jejich šťastné a dlouholeté soužití je velká tolerance a vzájemná úcta. Poděkování organizátorů patří OC Olympia za poskytnutý prostor a spolupráci, sponzorům za pomoc a ceny pro páry, magistrátu města pak za podporu smysluplného programu.

Program NTM pokračuje až do čtvrtka ve Společenském domě Lávka. V pondělí seminářem Dr. L. Pekařové, v úterý romantickou večeří pro páry, středa je vyhrazena možnosti obnovit manželský svazek a program týdne končí ve čtvrtek večerem soutěží a her. Podrobnosti k programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…