Pavlov: Archeopark se stal nejlepší jihomoravskou stavbou roku

29.04.2017 10:33

Nejlepší jihomoravskou stavbou roku se v kategorii Stavby občanské vybavenosti stal Archeopark Pavlov, jehož investorem bylo krajem zřizované Regionální muzeum v Mikulově. První příčku bez určení pořadí obsadil nový archeopark spolu se stavbou CEITEC – Středoevropský technologický institut. Výsledky 15. ročníku prestižní soutěže Stavba Jihomoravského kraje byly za účasti hejtmana Bohumila Šimka vyhlášeny ve čtvrtek 27. dubna 2017 na brněnském výstavišti.

Pavlov: Archeopark se stal nejlepší jihomoravskou stavbou roku
Foto: vinarske.stezky.cz
Popisek: Pavlov

Do letošního ročníku soutěže se i přes stále nepříznivou situaci ve stavebnictví se přihlásilo celkem 39 staveb v celkem 7 kategoriích. Tradičně nejsilněji byla zastoupena 1. kategorie – stavby občanské vybavenosti -, dále vodohospodářské a ekologické stavby nebo dopravní a inženýrské stavby. Dále byly oceněny bytové stavby, průmyslové stavby a technologické stavby, rekonstrukce staveb a objektů a stavby realizované mimo území Jihomoravského kraje. Zvláštní Cenu hejtmana obdržela Cyklostezka Ždánicko.

Posláním soutěže je prezentace a propagace kvalitních výstavbových projektů v Jihomoravském kraji a přiblížení nejlepších stavebních děl a jejich tvůrců širší laické i odborné veřejnosti. Současně si soutěž klade za cíl propagovat projekční, dodavatelské a investorské subjekty, mající sídlo v Jihomoravském kraji, které realizují zajímavé stavby na jižní Moravě. O konečném pořadí rozhodovala desetičlenná porota, kterou tvořili odborníci z řad vyhlašovatelů soutěže, fakulty architektury a stavební fakulty VUT v Brně a další nezávislí specialisté.

Soutěž vyhlašuje Svaz podnikatelů ve stavebnictví v Jihomoravském kraji pod záštitou Jihomoravského kraje (více ZDE). Výsledky letošního ročníku soutěže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …