Pavlov: Archeopark se stal nejlepší jihomoravskou stavbou roku

29.04.2017 10:33

Nejlepší jihomoravskou stavbou roku se v kategorii Stavby občanské vybavenosti stal Archeopark Pavlov, jehož investorem bylo krajem zřizované Regionální muzeum v Mikulově. První příčku bez určení pořadí obsadil nový archeopark spolu se stavbou CEITEC – Středoevropský technologický institut. Výsledky 15. ročníku prestižní soutěže Stavba Jihomoravského kraje byly za účasti hejtmana Bohumila Šimka vyhlášeny ve čtvrtek 27. dubna 2017 na brněnském výstavišti.

Pavlov: Archeopark se stal nejlepší jihomoravskou stavbou roku
Foto: vinarske.stezky.cz
Popisek: Pavlov

Do letošního ročníku soutěže se i přes stále nepříznivou situaci ve stavebnictví se přihlásilo celkem 39 staveb v celkem 7 kategoriích. Tradičně nejsilněji byla zastoupena 1. kategorie – stavby občanské vybavenosti -, dále vodohospodářské a ekologické stavby nebo dopravní a inženýrské stavby. Dále byly oceněny bytové stavby, průmyslové stavby a technologické stavby, rekonstrukce staveb a objektů a stavby realizované mimo území Jihomoravského kraje. Zvláštní Cenu hejtmana obdržela Cyklostezka Ždánicko.

Posláním soutěže je prezentace a propagace kvalitních výstavbových projektů v Jihomoravském kraji a přiblížení nejlepších stavebních děl a jejich tvůrců širší laické i odborné veřejnosti. Současně si soutěž klade za cíl propagovat projekční, dodavatelské a investorské subjekty, mající sídlo v Jihomoravském kraji, které realizují zajímavé stavby na jižní Moravě. O konečném pořadí rozhodovala desetičlenná porota, kterou tvořili odborníci z řad vyhlašovatelů soutěže, fakulty architektury a stavební fakulty VUT v Brně a další nezávislí specialisté.

Soutěž vyhlašuje Svaz podnikatelů ve stavebnictví v Jihomoravském kraji pod záštitou Jihomoravského kraje (více ZDE). Výsledky letošního ročníku soutěže ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…