Pelhřimov: Běh pro úsměv se vrací po třech letech, peníze z něj pomohou dětem

14.02.2023 12:03 | Tisková zpráva

Už jen tři měsíce zbývají do chvíle, kdy pelhřimovské Masarykovo náměstí zaplní účastníci Běhu pro úsměv. Akce s tradičním charitativní podtextem, jejímž generálním partnerem je město Pelhřimov, se uskuteční 20. května.

Pelhřimov: Běh pro úsměv se vrací po třech letech, peníze z něj pomohou dětem
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Bohužel jsme museli tři ročníky vynechat, naposledy se Běh pro úsměv uskutečnil v roce 2019,“ informovala hlavní organizátorka Michaela Tulachová. Stejně jako v minulosti bude Běh pro úsměv pomáhat prostřednictvím Nadačního fondu Julinka. Polovina příjmu ze startovného udělá nějakou formou radost dětem.

„Snažíme se směřovat peníze tam, kde chybí a zároveň tím podnítit sportování dětí. První rok jsme nakoupili dětem v mateřské škole odrážedla, naposledy jsme pomohli zařídit malou posilovnu v dětském domově v Senožatech,“ svěřila se a přidala výzvu: „Příjemce našeho daru ještě není v tuto chvíli určený. Proto ráda vyzývám školy a školky, aby se nám přihlásily. Naší podmínkou je, aby peníze zůstaly v Pelhřimově nebo okolí. Už jen proto, jakou podporu máme od místních firem i ze strany města.“

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21912 lidí

Běh pro úsměv je v první řadě rodinnou akcí, proto se může zúčastnit úplně každý. Děti podle jednotlivých věkových kategorií poběží distance od dvou set do jednoho kilometru. Na mládež a dospělé čekají tratě o délce pět a deset kilometrů a premiérově i půlmaraton. „Chtěli jsme pro desátý ročník přijít s něčím novým. Věřím, že se půlmaraton v Pelhřimově uchytí. I proto začínáme s propagací běhu tak brzy. Ostatně registrace už byla spuštěna,“ avizovala.

Akce se odehraje na Masarykově náměstí. Moderovat ji bude Ondřej Havlík (En.dru) a snad i Petr Cerha (Nasty). „Nastymu se program začíná komplikovat, takže jeho účast není jistá. Ale slíbil nám, že pokud nebude moci přijet, zajistí za sebe náhradu, ze které budeme mít radost,“ líčí Michaela Tulachová. Děti jistě potěší tradiční šašíci, o hudební produkci se postará ZUŠ Pacov.

Organizátoři budou spolupracovat i s rodinným centrem Krteček. „Bude se stěhovat do prostor na náměstí a slíbilo nám po dobu akce hlídání dětí. I proto se na trať mohou dospělí vydat v klidu, zatímco si jejich děti budou hrát,“ informovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

16:31 Havířov: Vedení města se sešlo s úspěšným hokejovým týmem AZ Havířov

Poděkovat a příjemně si popovídat, to byl hlavní důvod setkání, které iniciovalo vedení města Havířo…