Pelhřimov: Byly vyhlášeny nejkrásnější české turistické pohlednice, vizitky a deníky

14.01.2023 12:33 | Tisková zpráva

Tradiční soutěž o Nejkrásnější turistické pohlednice, vizitky, deníky a kartičkové kalendáříky, jejímž vyhlašovatelem je Česká pohádková akademie, dospěla do 26. ročníku a porota složená z kancléře České pohádkové akademie Marcela Goetze, pracovníků Agentury Dobrý den Pelhřimov, Klubu českých turistů, a zástupců grafické a polygrafické obce dnes v Muzeu rekordů rozhodla o vítězích a dalším pořadí jednotlivých kategorií. (Kompletní výsledky jsou v připojené výsledkové listině.)

Pelhřimov: Byly vyhlášeny nejkrásnější české turistické pohlednice, vizitky a deníky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Na přívlastek „nejkrásnější“ letos kandidovalo (a do soutěže tedy bylo oficiálně přihlášeno) 74 pohlednic, 78 turistických vizitek, 62 kalendáříků a 12 turistických deníků a pasů. Porota zasedala ve středu 12. ledna a z jejího hlasování vzešla jako vítězná pohlednice Královský hrad Bezděz (autor fotografie Ladislav Renner), mezi turistickými vizitkami vyhrála „Pozorovatelna Durch“, kterou vydalo IC Valašské Klobouky, nejhezčí turistický deník má na titulní straně zámek Červená Lhota a vítězný kalendářík nese název „Český ráj“ (přihlašovatel: Turistické památky a CR Turnov). Akce každoročně probíhá na podporu domácího cestovního ruchu a letos ji doprovodila výstava „ČESKÉ REKORDY, kterou Agentura Dobrý den Pelhřimov připravila pro letošní rok pro Českou pohádkovou akademii a která bude putovat po desítkách akcí a veletrhů, které ČPA pořádá, spolupořádá nebo se jich účastní. Turisté a účastníci nejrůznějších setkání tak budou moci na fotografiích obdivovat pozoruhodné výkony českých řemeslníků, siláků, akrobatů, ale i obří výrobky či nevídané miniatury (kupříkladu areál Velké mešity v Mekce, který se díky 3D tisku a nanotechnologiím vešel do jedné jediné desetiny milimetru).

V rámci soutěže byly vyhodnoceny i nejlepší vrcholové fotografie z akce Český den s českými vlajkami, která probíhá na závěr Měsíce věží a rozhleden každoročně v den státního svátku 28. října. Na 1. místě se umístil snímek Barbory Bartoňové z věže kostela ve Veselí nad Lužnicí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…