Pelhřimov: Čekáte dítě a jste nucena k potratu? Pomůže projekt „Nesoudíme. Pomáháme.“

25.05.2016 21:59

Město Pelhřimov podpořilo celorepublikový projekt „Nesoudíme. Pomáháme.“ Realizuje jej Hnutí Pro život ČR prostřednictvím poradny na lince pomoci. Jedná se o pomoc maminkám, které čekají nečekaně dítě a okolí je nutí k umělému potratu. Prakticky jde o to zprostředkovat odbornou radu, konkrétní profesionální i lidskou pomoc při běžných úzkostech z nečekaného těhotenství, špatných výsledků prenatálních testů, strachu z partnera, obav o bydlení.

Pelhřimov: Čekáte dítě a jste nucena k potratu? Pomůže projekt „Nesoudíme. Pomáháme.“
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Ženy v tísni mohou volat na bezplatnou telefonní linku 800/108 000. Informační letáčky jsou k dispozici v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí v Pelhřimově a další potřebné informace jsou k dispozici ZDE.

Zvláštní přístup vyžadují ženy po potratech, trpící postabortním syndromem. „Poradna v roce 2015 poskytla bezplatně pomoc 305 ženám. Prokazatelně pod tlakem bylo 25 % žen v době těhotenství. Více než 37 % žen se na Linku pomoci obrátilo ale až po potratu, k němuž byly donuceny partnerem, zastrašováním v rodině, obavami z budoucnosti a ekonomické situace. Průměrná doba terapie postabortivního syndromu je 10 měsíců,“ sdělila Sylva Bernardová z Jihlavy která projekt spolupořádá s tím, že sedm případů představovalo otevřené násilí. Více než 99 % žen uvedlo, že by volily jinou cestu, kdyby jim byla včas nabídnuta.

Projekt „Nesoudíme. Pomáháme.“ podporuje mnoho umělců, vědců a veřejných pracovníků. „Velmi si vážíme záštity starosty města Pelhřimov Ing. Františka Kučery a dalších měst nejen Kraje Vysočina,“ řekla Sylva Bernardová, která dodala, že projekt podporuje například Martin Dejdar, Naďa Urbánková, Marek Eben, Jiří Krampol, Andrea Kerestešová, Petra Černocká, David Vávra, Daniela Drtinová, Prof. Tomáš Tláskal, Prof. Max Kašparů a mnoho dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…