Pelhřimov: Díky finančnímu daru města zakoupila nemocnice novou sanitku

17.01.2023 17:39 | Tisková zpráva

Nový sanitní vůz byl zakoupen díky finančnímu příspěvku ve výši jednoho milionu korun, který pelhřimovské nemocnici poskytlo Město Pelhřimov.

Pelhřimov: Díky finančnímu daru města zakoupila nemocnice novou sanitku
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Komfortní vybavení nového sanitního vozidla Renault Master v celkové ceně 1 306 000 korun zajistí spokojenost při transportu pacientů mezi nemocnicemi, dále mezi nemocnicí a domovem pacientů či sociálními službami jako je například domov pro seniory. Sanitka bude dále sloužit k transportu krve nebo ke speciálním převozům, ke kterým patří převoz příjemce k transplantaci.

K symbolickému předání klíče od nové sanitky došlo v úterý 17. ledna za účasti starosty města Pelhřimova Ladislava Meda, místostarostů Karla Kratochvíla a Zdeňka Jaroše a ředitele Nemocnice Pelhřimov Jana Mlčáka a náměstka hospodářsko-technické služby nemocnice Petra Adama. „Podpory města a finančního daru si velmi vážíme a věříme, že naše dobrá spolupráce bude pokračovat i nadále. V současné době naše nemocnice disponuje devíti sanitními vozy, jejichž průměrné stáří je 7,4 roku. V roce 2022 najely sanitky 282 884 kilometrů a převezly 10 168 klientů,“ informoval ředitel nemocnice Ing. Jan Mlčák, MBA.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17814 lidí

Vozidlo nabízí komfortní prostornou zástavbu pro klienty se všemi typy zdravotních omezení. Je vybaveno podle platných vyhlášek a norem vztahujících se k sanitnímu vozidlu. Velkou předností sanitky je především zádržný systém pro malé děti a automatický externí defibrilátor. Pro usnadnění naložení imobilních klientů slouží nájezdová rampa pro transportní sedačku s pětibodovým zádržným systémem. Veškerá transportní technika má nosnost do 250 kg.

 „Město dlouhodobě spolupracuje s pelhřimovskou nemocnicí, která je sice krajským zařízením, nicméně poskytuje zdravotní péči na vysoké úrovni občanům jak z Pelhřimova, tak i občanům ze širokého okolí. Jsem moc rád, že zastupitelé bez složitých úvah každoročně schvalují částku jeden milion korun pro potřeby nemocnice, zároveň také schvalují přednostní přidělení městských bytů pro zdravotnický personál. Velmi si vážím práce všech zdravotníků a dovoluji si jim touto cestou poděkovat za jejich náročnou práci, přeji všem pevné zdraví a dostatek sil v této nelehké době,“ sdělil starosta Pelhřimova Ladislav Med.

Město Pelhřimov poskytuje nemocnici finanční příspěvek každý rok. Za posledních deset let bylo díky financím zakoupeno například sedm sanitních vozidel, artroskopická sestava, ultrazvuk, čtyři osobní vozidla pro paliativní péči nebo nová vyšetřovací jednotka pro otorinolaryngologické oddělení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…