Pelhřimov: Korunky od neznámého dárce pomohou třem školačkám

23.10.2015 9:55

Štědrému dárci, který je ovšem neznámý, by mohly poděkovat hned tři rodiny z Pelhřimova. Jejich dcery mají totiž po celý tento školní rok obědy ve školní jídelně zdarma.

Pelhřimov: Korunky od neznámého dárce pomohou třem školačkám
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V dnešní době možná trochu nevídaný příběh začal letos 2. března. Tehdy šla sekretářka starosty paní Ludmila Šmídová, stejně jako každý den, vyzvednout poštu do poštovní schránky, která je umístěna na Masarykově náměstí při vstupu do budovy Městského úřadu v Pelhřimově. Kromě několika obálek tam našla i jednu, na které bylo napsáno – Pro pana starostu. Nic víc, nic míň.

Obálku předala ihned na poradě Ing. Františku Kučerovi. „V obálce se nacházelo jedenáct tisíc korun s textem: „Pro potřebný tohoto města“. Všichni přítomní jsme byli v první fázi překvapeni,“ sdělil starosta Pelhřimova s tím, že bylo rozhodnuto, že se finanční pomoc využije ve prospěch sociálně slabších rodin žijících na území města. „Dostala jsem za úkol vymyslet, jak s penězi naložit, jak je využít, aby to bylo v souladu s přáním dárce. O nálezu byli informováni členové Rady města, kteří rozhodli, že se peníze uloží na účet města do konce letošního září a poté se peníze použijí,“ popsala následný postup vedoucí odboru sociálních věcí Městského úřadu Pelhřimov Mgr. Bc. Jana Sládková.

Ta ve spolupráci se svými kolegyněmi vytipovala ze sociálně slabších rodin tři nezletilé děti – konkrétně tři dívky s tím, že jim město z daru zaplatí ve školní jídelně obědy. „Jednali jsme i se školní jídelnou, kde nám bylo potvrzeno, že by bylo vhodné těmto dětem obědy uhradit,“ sdělila Mgr. Bc. Jana Sládková. Podle ní je tento případ v Pelhřimově naprosto ojedinělý. „Nepamatuji si, že by na náš městský úřad v minulosti někdo takto anonymně doručil jakýkoliv finanční obnos. Lidé nám nosí občas třeba oblečení, ale že by někdo doručil peníze, to se ještě nestalo. Město Pelhřimov štědrému dárci děkuje,“ uzavřela Jana Sládková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …