Pelhřimov: Město modernizuje kamerový systém

01.02.2019 20:33

Město Pelhřimov prostřednictvím dotačního titulu Ministerstva vnitra ČR a finanční spoluúčasti města dokončila v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni pro rok 2018 etapu modernizace městského kamerového dohlížecího systému (MKDS).

Pelhřimov: Město modernizuje kamerový systém
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Primárním cílem modernizace kamerového systému byla jeho preventivní funkce neboli vytváření bezpečných zón v lokalitách, které jsou exponovány jak z hlediska páchání trestné činnosti, tak z hlediska pohybu velkého množství obyvatel. Kamery, které jsou umístěny na výpadovkách z města s funkcí čtení registračních značek vozidel (nikoliv k měření rychlosti) umožní Policii ČR monitorovat pohyb osob podezřelých z trestné činnosti a vozidel použitých k páchání trestné činnosti.

Projekt reagoval na bezpečnostní problém, kdy pachatelé trestné činnosti po jejím spáchání opouštějí město po silnici 1/34 ve směru na České Budějovice a na opačné straně města ve směru k obchvatu města, kde pokračují po silnici 1/19, která se napojuje na již zmíněnou silnici I/34 směr Humpolec, s cílem rychle opustit region po dálnici D1. V rámci modernizace byl kamerový bod na výpadovce na Jindřichův Hradec přemístěn ze sloupu veřejného osvětlení u fa. AUTO NEZA s.r.o. Pelhřimov na kruhový objezd, odkud má kamera větší záběr a umožňuje monitorovat jak příjezdový, tak i výjezdový jízdní pruh silnice I/34. Obdobně byla řešena modernizace kamerového bodu u OD Kaufland monitorující sjezd na silnicí 1/19. Tento kamerový bod byl posílen o kamery se čtecím zařízením registračních značek automobilů a zároveň je z tohoto kamerového bodu možné sledovat dění na frekventovaném parkovišti u OD Kaufland.

Město Pelhřimov i Policie ČR mají zájem na ochraně obyvatel před násilnou, majetkovou a dopravní kriminalitou, včetně ochrany veřejného pořádku proto dochází k rozšíření a modernizaci městského kamerového dohlížecího systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…