Pelhřimov: Město opět pořídí pomůcky pro prvňáčky

14.06.2020 18:38

Úleva peněženkám rodičů budoucích prvňáčků. Tak by se dala popsat opětovná pomoc města při pořizování školních pomůcek pro budoucí školáky. Konkrétně se jedná o městský příspěvek základním školám pro žáky 1. ročníků ve výši jednoho tisíce korun (pro jednoho žáka).

Pelhřimov: Město opět pořídí pomůcky pro prvňáčky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Podle skutečně zapsaného počtu dětí do 1. ročníků základních škol v Prostějově, bez žádosti o odklad povinné školní docházky víme, že bylo zapsáno a nastoupí do prvních tříd 453 dětí. Logicky vychází, že do škol celkem takto posíláme na pomůcky 453 tisíc korun,“ uvedl primátor města František Jura.

Peníze půjdou jednotlivým školám například na nákup věcí, jako jsou sešity, pastelky, barvy (skladba konkrétních zakoupených pomůcek je na rozhodnutí školy). Rodiče pořídí dětem jen aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor.

„Někteří rodiče s touto pomocí již počítají a ti co o ní ještě nevědí, budou o tomto kroku pochopitelně informováni, aby zbytečně nevynakládali peníze na pomůcky, které jim zajistí škola/město,“ doplnil náměstek primátora, který má školství ve své gesci, Jan Krchňavý a přidal přehled zapsaných dětí do městských škol:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…