Pelhřimov: Městský hřbitov se dočká rekonstrukce brány a domu správce

24.02.2021 21:23

Městský hřbitov, který se právem řadí mezi nejkrásnější v zemi, čeká další obnova. Tentokrát se bude týkat vstupní brány a budovy správce. Co se týká vstupní brány, jde o nutnou opravu.

Pelhřimov: Městský hřbitov se dočká rekonstrukce brány a domu správce
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Na základě upozornění od správce hřbitovů a naší kontrolou jsme zjistili zhoršení stavebně technického stavu zdiva hlavní vstupní brány do hřbitova. Dochází zde k odpadávání kusů omítky na přilehlý chodník a do prostoru okolo brány. Tento stav ohrožuje návštěvníky hřbitova a je proto třeba přistoupit k opravě,“ nastínil důvod prací 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil, do jehož pracovní působnosti spadá správa a údržba městského majetku.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Zpracovaná projektová dokumentace hovoří nejen o opravě brány, ale také o stavebních úpravách budovy pro správce – tedy o sanaci vlhkosti, rekonstrukci vnějšího pláště, včetně navazujících nutných vnitřních úpravách.

„V rámci zmíněné rekonstrukce vstupní brány půjde o sanaci podloží zdiva, opravu fasády a restaurování sochařské a štukové výzdoby. Práce budou dále probíhat na budově správce, rekonstrukcí zvonice, kde vyměníme dřevěnou konstrukci, dále uděláme nové podlahy a zřídíme ochranu před bleskem,“ informoval v krátkosti o obsahu prací náměstek primátora Jiří Rozehnal.

„V domku správce nepůjde jen o sanaci vlhkého zdiva. Zároveň vzniknou nové přípojky splaškové a dešťové kanalizace, vodovodní přípojka a jak již bylo řečeno - nový bleskosvod,“ přidal další informace náměstek Rozehnal s tím, že rekonstrukce objektu domu správce bude rozdělena na dvě samostatné části. Jak uvedl, jedna část bude obsahovat zmíněnou sanaci vlhkosti a realizaci nových přípojek inženýrských sítí. Druhá fáze se bude týkat vnitřních stavebních úprav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…