Pelhřimov: Místní části mohou žádat o dotaci na úpravu veřejného prostranství

26.05.2018 6:32

Na půdě pelhřimovské radnice se uskutečnilo mimořádné setkání zástupců osadních výborů se zástupci města Pelhřimova. Ing. Jakub Černý z Místní akční skupiny Šipka Pelhřimov seznámil přítomné s aktuálními informacemi týkající se dotace – „Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech“. Místní části mohou do konce června 2018 podat své požadavky na město, jak si představují úpravu veřejného prostranství pomocí dotace v intravilánu své obce.

Pelhřimov: Místní části mohou žádat o dotaci na úpravu veřejného prostranství
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jednalo by se o společný projekt města Pelhřimova s místními částmi s tím, že spoluúčast by šla za městem (40 % město, 60 % dotace). Možná realizace je plánována na rok 2019/2020. Z dotace je možné podpořit například: zakládání a obnova ploch a prvků veřejné zeleně (parků, zahrad, sadů, uličních stromořadí, alejí, lesoparků, remízů, průlehů) či pořízení nového mobiliáře atd.

Zástupci osadních výborů byli mimo jiné též seznámeni s investičními akcemi, které jsou plánovány v místních částech i s těmi, které jsou již v realizaci. V závěru setkání došlo i na diskuzi k problémům jednotlivých lokalit.

Za město Pelhřimov se jednání zúčastnili starosta města Ing. František Kučera, místostarosta Ladislav Med a vedoucí odboru vnitřních věcí Mgr. Martin Šimsa, za Technické služby Vladimír Starý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…