Pelhřimov: Náměstí už zanedlouho ozdobí vánoční strom. Slavnostní rozsvícení proběhne on-line

17.11.2020 13:49

Už za několik týdnů, o první adventní neděli 29. listopadu, se v Pelhřimově, podobně jako každý rok, rozsvítí vánoční strom na Masarykově náměstí i ostatní vánoční výzdoba města.

Pelhřimov: Náměstí už zanedlouho ozdobí vánoční strom. Slavnostní rozsvícení proběhne on-line
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Letos se ale z důvodu bezpečnostních opatření neuskuteční slavnostní shromáždění, na kterém vždy zaznívají sváteční slova představitelů města a sborové odpočítávání prvňáčků. Slavnostní rozsvícení stromu proběhne letos netradičně, on-line přenosem. Přesto všechno ale symbolika vánočního stromu a smysl adventu neztrácejí nic na svém významu a je důležité vědět, že si je můžeme připomenout třeba i každý sám nebo v kruhu svých nejbližších. Město Pelhřimov přeje všem občanům klidný a pokojný advent a předvánoční čas.

Město Pelhřimov a Technické služby města by při této příležitosti chtěly poděkovat za darovaný vánoční strom paní Aleně Brůnové z ulice Vlásenická č.p.762. Jedná se o smrk pichlavý, vysoký přibližně 13 metrů. Jeho pokácení, převoz na náměstí, instalace a zdobení jsou naplánovány na úterý 24. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…