Pelhřimov: Náměstí zaplnily americké elektromobily

06.10.2020 21:49

Pelhřimovské Masarykovo náměstí patřilo v sobotu 3. října odpoledne příznivcům elektromobility. Konalo se tu totiž setkání automobilů Tesla a jiných elektromobilů, na které se sjelo 48 vozidel uvedené značky.

Pelhřimov: Náměstí zaplnily americké elektromobily
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Auta americké značky Tesla patří k nejmodernějším a technologicky nejvyspělejším vozům ve své kategorii, takže vystavená auta budila velkou pozornost. Lidé si mohli prohlédnout různé modely této automobilky - S, 3, X a další a popovídat si s jejich majiteli. Nechybělo ani společné fotografování a filmování z dronu.

Během dvouhodinového setkání se účastníkům představili kromě  organizátorů i někteří „mediálně známější“ majitelé elektromobilů, kteří se zabývají propagováním elektromobility prostřednictvím kanálu Youtube - Jan Staněk (Electro Dad) a Ondřej Bačina (Tesláček). Ti označili za největší přednosti elektromobilů Tesla dynamiku, tichost, plynulost a ekonomičnost jízdy. Jan Staněk, který prozradil, že pochází z blízkého okolí Pelhřimova, prohlásil, že elektromobily podle jeho názoru nespasí svět, ale mění myšlení. Při setkání proběhla také soutěž, při níž mohli zájemci tipovat, kolik kilowathodin energie mají celkem baterie všech aut na náměstí. Na závěr dvouhodinového setkání pak předvedly Tesly řady X efektní společnou show, připomínající mávání křídly – synchronizované otevírání a zavírání dveří, rozsvěcení světel a natáčení zrcátek za hudebního doprovodu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…