Pelhřimov: Některé významné investiční akce letošního roku

08.01.2017 16:00

Na investice ve městě Pelhřimov půjde v roce 2017 celkem zhruba 242 miliónů korun, což je nejvíc v dosavadní historii města. Návrh investičního rozpočtu na rok 2017 byl schválen na řádném zasedání Zastupitelstva města Pelhřimova v závěru loňského roku.

Pelhřimov: Některé významné investiční akce letošního roku
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„Investiční rozpočet zohledňuje jak finanční možnosti města, tak všechny jeho potřeby. Nejsou opomenuty infrastruktura, školství, sport, bydlení a komunální služby, ochrana životního prostředí i ostatní důležité kapitoly,“ uvedl k tomu místostarosta Pelhřimova Ladislav Med. Ten upřesnil, že minimální předpoklad výše dotací, které budou poskytnuty, je zhruba 42 mil. korun, ale je možné, že se do budoucna podaří získat ještě další dotace. V rozpočtu je ponechána i pětimiliónová rezerva. Ladislav Med dále konkrétně zmínil některé významné investiční akce.

Vodní hospodářství, chodníky a doprava

- Odbahnění rybníků pod ČOV – rozpočet zhruba 25 mil. korun, podmínkou realizace je poskytnutí dotace se SFŽP.

- Zavedení kanalizace do místní části Skrýšov  (letos je naplánována první etapa, zahrnující zavedení kanalizace ve Skrýšově a vytažení kanalizačního řadu z Průmyslové zóny Skrýšovská). Rozpočet zhruba 15 mil. korun, podmínkou realizace je poskytnutí dotace ze SFŽP.

- Obnovení chodníků (promenády) kolem řeky Bělé od mostu u supermarketu Billa až po most u sídla Agentury Dobrý den – rozpočet zhruba 10 mil. korun.

- Obnova chodníků v Městských sadech, kde by měla vzniknout i in-line dráha – rozpočet zhruba 5 mil. korun.

- Vybudování nového chodníku mezi Táborskou a Starým Pelhřimovem (realizace během roku 2017) - rozpočet zhruba 3 mil. korun

- Vybudování nových parkovacích míst v ulici Boženy Němcové a okolí (15 stání na parkovišti přímo v ul. B. Němcové a cca 30 míst u „Zámečku“ v Dolnokubínské ul.) - rozpočet zhruba 7 mil. korun.

- Kromě výše uvedených akcí bude celkově posílena částka na rekonstrukci chodníků v Pelhřimově.

- Rekonstrukce křižovatky Řemenovská z ulice Slovanského bratrství za objektem City center (bývalou Rekreou), kde bude také vybudován nový chodník.

- Vybudování kruhové křižovatky u kina Vesmír, kde by v letošním roce mělo dojít k výměně sítí, dokončení se předpokládá v roce 2018.

Školství, sport, ostatní

- Předfinancování projektů pro základní školy - 18 mil. korun.

- Výměna umělého trávníku na hřišti Kalvárie

- Vybudování multifunkčního hřiště u ZŠ Osvobození (v místě stávajícího hřiště) -  rozpočet zhruba 10 mil. korun.

- Investiční příspěvek Nemocnici Pelhřimov - 1 mil. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…