Pelhřimov: Nové stromky pro naše potomky - rodiče, přihlaste se včas

23.09.2021 12:03 | Tisková zpráva

Už po dvacáté se v Pelhřimově uskuteční oslava Dne dřeva a stromů, při které budou rodiče sázet svým dětem, které se narodily a narodí od 1. října 2020 do 30. září 2021, vlastní stromky.

Pelhřimov: Nové stromky pro naše potomky - rodiče, přihlaste se včas
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Stane se tak ve středu 20. října 2021 od 15.00 hodin v ulici Kouřimského, Pelhřimov. Přesné místo výsadby bude upřesněno v pozvánce na akci. Náklady na výsadbu i zakoupení stromů uhradí Město Pelhřimov za podpory Kraje Vysočina.

Ze sázení stromků v souvislosti s Dnem dřeva a stromů se časem stala velmi oblíbená a příjemná tradice. Rodiče i jejich děti sledují, jak stromky rostou, mají k nim vztah a tím se zlepšuje i jejich postoj k životnímu prostředí vůbec. Navíc každá vysazená dřevina plní po několik generací v přírodě mnoho biologických, krajinotvorných i estetických funkcí. Za dobu trvání akce bylo v Pelhřimově a okolí vysazeno zhruba  000 stromků.

Účast je možné nahlásit již nyní na Odboru životního prostředí (OŽP) MěÚ Pelhřimov u Josefa Slavětínského (telefon: 565 351 415, e-mail: slavetinsky@mupe.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…