Pelhřimov: Očkovací centrum roste před očima

02.02.2021 10:11

Pelhřimovské očkovací centrum v Kulturním domě Máj, které je pilotním projektem v rámci Vysočiny, už získává zřetelnou podobu a stanovené termíny jeho vybudování budou dodrženy.

Pelhřimov: Očkovací centrum roste před očima
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Potvrdila to i kontrolní schůzka, která se uskutečnila v KD Máj v pátek 29. ledna po poledni za účasti zástupců města Pelhřimov, Nemocnice Pelhřimov, Hasičského záchranného sboru a Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Pokud jde o postup prací, ve čtvrtek proběhla pokládka ochranné podlahové krytiny v sále a předsálí, v pátek už se montovala jednotlivá očkovací místa.

Anketa

Kauza ,,vlekař": Schvalujete jednání majitele (spuštěného) vleku v Čenkovicích, který napadl štáb TV Nova?

37%
63%
hlasovalo: 12618 lidí

„V pondělí a v úterý měly být nainstalovány rozvody vody, v průběhu týdne pak budeme dolaďovat všechny potřebné věci, aby celé očkovací centrum vyhovovalo požadavkům ze strany státu, krajského úřadu i hygieny,“ přiblížil harmonogram dalších prací starosta Pelhřimova Ladislav Med.

Ten upřesnil, že na pátek 5. února je naplánována inspekční návštěva z Kraje Vysočina, která ověří, zda je vše v pořádku a vyhovuje stanoveným požadavkům. Od následujícího týdne by pak mělo centrum být připravené na provoz, i když jeho zahájení bude samozřejmě záviset na tom, kdy bude k dispozici dostatek vakcín.

Očkovací centrum, které bude sloužit pro občany zdejšího okresu, zřizuje Městský úřad v Pelhřimově v součinnosti s Krajem Vysočina. Bude mít 10 očkovacích míst s kapacitou až 1000 lidí za den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…