Pelhřimov: Pomoc se vždy najde aneb Sociální služby jsou tu pro vás

21.06.2018 19:54

S velkým zájmem se setkala v úterý 19. června na pelhřimovském náměstí prezentace poskytovatelů sociálních služeb, nazvaná Jsme tu – pro vás – s vámi!

Pelhřimov: Pomoc se vždy najde aneb Sociální služby jsou tu pro vás
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Akci uspořádalo Zdravé město Pelhřimov s partnery pod záštitou starosty města Františka Kučery a jejím cílem bylo poskytnout lidem odpovědi na otázky a rady ve složitých životních situacích, ať už se týkají zdraví, sociálních problémů apod.

Mezi prvními návštěvníky byli krátce po zahájení akce i místostarosta Pelhřimova Josef Koch a členka rady města Ivana Kociánová, kteří si prošli stánky jednotlivých poskytovatelů, kde získali mnoho užitečných informací i náměty po svou práci. Sami si vyzkoušeli například chůzi s bílou holí v podmínkách simulované slepoty i další aktivity.

Součástí prezentací byly mimo jiné ukázky výcviku a dovedností vodicích psů, kvízy k trénování paměti, test finanční gramotnosti, ukázky kompenzačních pomůcek, prodej výrobků uživatelů sociálních služeb, seznámení se znakovým jazykem a slepeckým písmem atd.

Mezi subjekty, které se představily, byly pelhřimovská pracoviště Centra pro zdravotně postižené (CZP) Kraje Vysočina, Sjednocené odbočky nevidomých a slabozrakých (SONS), Svazu neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR, Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR, Domova pro seniory Pelhřimov, Oblastní charity, Hodiny H a Seniorpointu Pelhřimov, Fokusu Vysočina, Probační a mediační služby a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…