Pelhřimov: Radnice investuje do místních částí dle potřeb a požadavků

23.10.2019 7:35

Také v letošním roce pelhřimovská radnice investovala do místních částí Pelhřimova nemalé částky (cca 24 mil. korun), které se každoročně zvyšují, jelikož reflektuje na aktuální požadavky a problémy, které se v daných místních částech vyskytují a podle toho je také plánován i rozpočet města.

Pelhřimov: Radnice investuje do místních částí dle potřeb a požadavků
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Letošní investice se týkaly hlavně zlepšení některých místních částí zásobování pitnou vodou a s tím spojené realizace posilovacích vrtů, aby mohly být napojeny na vodojem a začaly sloužit svému účelu což považuje radnice za nejdůležitější akce, uvedl mimo jiné starosta města Ladislav Med při setkání zástupců osadních výborů, které se konalo ve středu 16. října v zasedací místnosti pelhřimovské radnice. Tradičního setkání se účastnili i místostarostové města Josef Koch a Zdeněk Jaroš a zástupci městského úřadu Pelhřimov.

Na říjnovém setkání zaznělo pro přítomné mnoho důležitých informací týkající se například projektu „Veřejné dopravy Vysočiny“, chystaném zdražení vody z důvodu velkých investic, které se promítnou do cen vodného a stočného (od ledna 2020 pro některé místní části, kde se investovalo do zlepšení zásobování vodou) či záměr prodeje parcel ve Skrýšově a Služátkách a v neposlední řadě se hovořilo také o plánovaném instalování vodoměrů v místních částech s dálkovým odečtem, jak je tomu v místní části Pejškov.

Celkové vynakládání finančních prostředků se každoročně rozprostírá do běžných oprav a investic jako je revitalizace kapliček, opravy nádrží, rybníčků, kanalizace, cest případně se investuje do nové výstavby kulturního zázemí či pořízení traktůrků na sečení trávy aj. Jelikož je v místních částech i řada občanů, kteří se podílí ve volném čase na činnostech spojené s aktivitami zvelebování místních částí ve prospěch místních obyvatel, dochází ze strany města Pelhřimov k proplácení brigádnických hodin, na které jsou vynakládány také nemalé finanční částky (cca 1 mil. korun ročně/sazba 80 Kč/hodina), které však v konečném důsledku samozřejmě šetří finanční rozpočet města a za tuto obětavou práci patří těmto lidem poděkování uvedl mimo jiné Martin Šimsa, vedoucí odboru vnitřních věcí MěÚ Pelhřimov.

Pelhřimov má v současné době 23 osadních výborů

V závěru setkání došlo i na diskuzi, kdy zástupci osadních výborů prezentovali svá stanoviska. Hojná účast zástupců z řad osadních výborů ukazuje, že spolupráce mezi Městem a osadními výbory je na velmi dobré úrovni. Město se snaží s nimi komunikovat ohledně jejich potřeb a reagovat tak adekvátně na různé podněty či připomínky. Podnětům zástupců místních osadních výborů je ze strany Města vždy věnována patřičná pozornost a neustále se snaží o aktivnější a koordinovanější spolupráci.

Osadní výbory jsou poradní a iniciační orgány zastupitelstva města. Město Pelhřimov jich má v současné době 23. Přehled osadních výborů a další informace najdete na webových stránkách města ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …