Pelhřimov: Rodáci ve Skrýšově vysadili lípu k 100. výročí republiky

20.06.2018 7:34

Asi 200 lidí zaplnilo v sobotu 16. června náves ve Skrýšově, kde se konalo v pořadí již třetí setkání rodáků a přátel obce Skrýšov.

Pelhřimov: Rodáci ve Skrýšově vysadili lípu k 100. výročí republiky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Setkání rodáků se konalo po pěti letech, a také letos místní nadšenci v čele se zástupci osadního výboru a se sborem dobrovolných hasičů připravili opravdu pestrý kulturní program. Uvítacího projevu se ujali předsedkyně osadního výboru Alena Koutníková a místopředseda Stanislav Hejda. Hostem setkání byl starosta města Pelhřimova František Kučera, který přivítal rodáky a poděkoval osadnímu výboru, dobrovolným hasičům a občanům Skrýšova, že se o svou obec pěkně starají.

Velkého poděkování se dostalo i člence osadního výboru Ivě Hrabětové, která sepsala dle dochovaných pramenů a z vyprávění místních obyvatel publikaci o historii Skrýšova nesoucí název Čas proměn. Poté došlo na vysazení lípy - stromu rodáků, který byl zároveň poselstvím k 100. výročí vzniku České republiky jako živý symbol naší historie. Starosta města Pelhřimova František Kučera ve svém slavnostním proslovu připomněl historii státnosti, osudové kroky osmiček a v neposlední řadě i 50 let významného přátelství Pelhřimova a Dolného Kubína.

Focení u kapličky, mše svatá, skrýšovské děti se svým úžasným tanečním vystoupením, zajímavá ukázka hasičské a policejní techniky, kterou si mohli návštěvníci v průběhu odpoledne prohlédnout a v neposlední řadě i bohaté občerstvení, tak i to patřilo mezi zajímavý program. Na volně koncipovaný podvečer pak navázala taneční zábava s kapelou Synkopa, která letošní povedený sraz skrýšovských rodáků zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…