Pelhřimov: Společný projekt mladých českých a německých truhlářů zdárně pokračuje

26.06.2016 7:30

Už jedenáctým rokem pokračuje společný projekt Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště Pelhřimov a partnerské školy z německého Hombergu, při kterém mladí truhláři obou škol společně vyrábějí užitečné výrobky. Tentokrát vzniklo během několika uplynulých dnů při společné práci v dílnách na Křemešnické ulici deset stolních her nazvaných pukec.

Pelhřimov: Společný projekt mladých českých a německých truhlářů zdárně pokračuje
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Dlouholetou spolupráci mladých českých a německých truhlářů ocenil ve čtvrtek 23. června na radnici během slavnostního zakončení projektu a předání hotových výrobků školám i místostarosta města Pelhřimov Josef Koch. „Vnímám toto přátelství, které vzniklo zhruba před jedenácti lety, jako jednu z důležitých možností výměny zkušeností mezi školami z různých zemí. Věřím, že se vám v Pelhřimově líbilo, že si odvážíte hodně dojmů nejen ze školy, ale i z našeho města. Přeji vám, aby se vám ve vašem dalším životě dařilo a pokud budete mít příležitost, abyste se do Pelhřimova někdy v budoucnu vrátili,“ řekl mimo jiné.

Ředitel SPŠ a SOU Pelhřimov Pavel Hlaváček poděkoval za užitečné výrobky, které byly zhotoveny během uplynulých ročníků a které obohatily školy i příspěvkové organizace města. Připomněl také význam toho, že při společné práci mohou vzniknout nové přátelské vztahy mezi mladými lidmi z obou zemí.

Na projektu, který je podpořen i z Rozvojového fondu města Pelhřimova, tentokrát pracovalo za německou školu 8 studentů včetně jedné dívky, za SPŠ a SOU Pelhřimov 9 studentů. Ti všichni pak společně všem účastníkům slavnostního zakončení projektu názorně vysvětlili, jak jejich výrobky vznikaly a přiblížili také náplň společného pobytu. Ta zahrnovala kromě práce i výlety, návštěvy různých firem, památek v Pelhřimově i okolí a sport. Na závěr pak byly předány zástupcům škol výrobky a němečtí hosté obdrželi dárky od města Pelhřimov i hostitelské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…