Pelhřimov: Stezka pro cyklisty i pěší propojí Žirov a Rybníček

10.05.2021 17:39

V nebližší době začne výstavba stezky pro cyklisty a chodce, která propojí obec Žirov a místní část Pelhřimova – Rybníček. Jedná se o novostavbu samostatné stezky s dopravním značením C9a navržené v místě bývalé polní cesty, která byla v minulosti zrušena.

Pelhřimov: Stezka pro cyklisty i pěší propojí Žirov a Rybníček
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Stezka jejíž povrch bude ze štěrkodrti bude sloužit pro cyklisty a pěší k dopravě do zaměstnání, škol a za službami. Jedná se o komunikační propojení obce Žirov a osady Rybníček, která nebude rušena přítomností automobilového provozu. Projekt zahrnuje stavbu stezky pro cyklisty a pěší v celkové délce 1,058 km včetně stavby propustku v místě křížení s Kopaninským potokem.

Vše dle projektové dokumentace vypracované projektantem Petrem Kněžíkem. Zhotovitelem stavby je firma Petr Čeněk. Stezka spojující obě obce by měla být hotová do konce června letošního roku a stane se zajisté dalším turistickým a žádaným cílem při toulkách krajinou. Náklady na tento úsek budou činit zhruba 2 miliony korun bez DPH.

Vedení Města Pelhřimova a Obce Žirov projednali a schválili záměr realizace společného projektu „Výstavba samostatné stezky Žirov – Rybníček, pro cyklisty a chodce“ v roce 2020. „Meziobecní spolupráce je dobrým příkladem toho, jak zlepšit služby veřejnosti a společně rozvíjet území. Malé obce nejsou rozhodně nijak zaostalé, naopak jsou to aktivní obce, snažící se svou situaci všemožně zlepšit. Nejdůležitějším faktorem rozvoje těchto obcí jsou lidé, ať již jde o osoby hlavních představitelů obce či o obyvatele. Tento fungující faktor dává malým obcím velkou šanci k jejich existenci a rozvoji do budoucna,“ řekl místostarosta Zdeněk Jaroš. Zároveň dodal, že větší města mají pomáhat menším obcím.

Stavba bude financována z prostředků evropské unie - 7. výzva MAS Šipka-IROP Udržitelná doprava III, vazba na výzvu ŘO IROP č. 53 „Udržitelná doprava – integrované projekty CCLD“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…