Pietní akt připomněl osvobození Hodonína jako prvního města na Moravě

13.04.2017 21:15

72. výročí osvobození města Hodonína Rudou armádou a také konec druhé světové války jako nejhorší v novodobých dějinách si připomněli zástupci Hodonína, hosté i občané na městském hřbitově u pomníku padlých vojáků.

Pietní akt připomněl osvobození Hodonína jako prvního města na Moravě
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Hodonín byl 12. dubna 1945 prvním osvobozeným městem na Moravě a v Čechách. Pěchota Rudé armády překročila za podpory dělostřelectva a letectva řeku Moravu. Tyto události připomněl u hrobů padlých sovětských vojáků starosta Hodonína Milan Lúčka. Mezi hosty byl i generální konzul Ruské federace v Brně Alexandr Nikolaevič Budaev.

Zdůraznil, že Velká vlastenecká válka a osvobozovací boje se dotkly každé sovětské rodiny včetně jeho. Na to, že by si každá generace měla připomínat historii a souvislosti pak před bohoslužbou apeloval kněz pravoslavné církve Serafím Tomeček. Věnce položili k hrobu s čestnou stráží Klubu vojenské historie zástupci města Hodonína, občané i hosté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

10:23 Zlín: Město optimalizuje příjmy, aby mělo finanční prostředky pro další rozvoj

Statutární město Zlín realizovalo za poslední období řadu nepopulárních ekonomických kroků, které za…