Písek: Budovcova ulice bude od konce srpna uzavřena

23.08.2019 13:46

V souvislosti s postupující realizací stavby „Přechod parovodu na horkovod - Písek“, jejímž investorem je Teplárna Písek, dojde na přelomu srpna a září, tedy v týdnu od 26. 8., k úplné uzavírce Budovcovy ulice a části ulice Nádražní v Písku. Konkrétně se bude jednat o úsek od křížení ulic Budovcova x Chelčického x Komenského a Budějovická až po vjezd do areálu bývalého Svazarmu (čp. 1936) v Nádražní ulici.

Písek: Budovcova ulice bude od konce srpna uzavřena
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Pro příjezd do centra města bude i nadále možno využít ulici Chelčického, kde stavební práce zasáhnou pouze do poloviny křižovatky s ulicemi Komenského, Budějovická a Budovcova a zůstane tak zachován dostatečný prostor pro průjezd vozidel mířících na Alšovo a Velké náměstí,“ informuje Tomáš Květoň z odboru dopravy.

Prostor Bakalářů a k němu přilehlé ulice budou po dobu uzavírky přístupné Švantlovou ulicí směrem k plaveckému bazénu a dále pak ulicí Kocínova, kde bude dočasně povolen obousměrný provoz, do ulice Gregorova, na jejímž konci bude v prostoru před budovou Oberbank zřízeno obratiště. Výjezd bude opět možný pouze ulicí Kocínova směrem k plaveckému bazénu a dále do ulice Hradišťská.

„Ulice Otakara Ševčíka bude z důvodu zajištění dopravní obsluhy a přístupu k veřejným institucím zobousměrněna od Purkyňovy ulice kolem parku na Husově náměstí. Ulice bude zakončena obratištěm u budovy městského úřadu,“ doplňuje Tomáš Květoň.

Pro zajištění dopravní obsluhy Nádražní ulice bude možno využít příjezdu od křižovatky ulic Nádražní x Zeyerova, která bude po areál bývalého Svazarmu (čp. 1936) již obousměrně otevřena. V úseku od čp. 1936 přibližně po vjezd do objektu katastrálního úřadu zůstane v závislosti na možnostech stavby zachován volný jízdní pruh pro zajištění dopravní obsluhy.
Stavební práce na této etapě by měly trvat přibližně do konce listopadu.

V souvislosti s uzavírkou nebude i nadále obsluhována autobusová zastávka MHD v ulici Budovcova, která je ve směru k nádraží nahrazena stávající zastávkou v ulici Zeyerova u ZŠ J. Husa a v opačném směru pak provizorní zastávkou na Husově náměstí před budovou OSSZ.

„Protože se dá předpokládat, že zejména v dopravních špičkách se budou na objízdných trasách tvořit kolony, prosíme řidiče, kteří by lokalitou měli pouze projíždět, aby se jí vyhnuli. Žádáme rovněž všechny řidiče o trpělivost a ohleduplnost při tomto nezbytném dopravním omezení a předem děkujeme za respektování přenosného dopravního značení,“ dodává Tomáš Květoň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…