Písek: Centrum města zdobí závěsné květináče

17.06.2020 14:56

Na šestadvaceti lampách veřejného osvětlení v centru města se v polovině května objevily závěsné květináče. O výsadbu květin a instalaci květináčů se postaraly Městské služby Písek.

Písek: Centrum města zdobí závěsné květináče
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Toto sezonním zkrášlení centra města se v Písku plánovalo již delší dobu.  Před samotnou realizací se však muselo zohlednit, aby květináče na lampách byly dobře přístupné pro zálivku, nekolidovaly s dopravními značkami, nebránily průjezdu větších aut a vkusně dotvářely prostor historického jádra města.

„V první fázi bylo vybráno přibližně padesát lamp v centru města, které by pro závěsné květináče mohly být vhodné. Nakonec jsme se rozhodli vyzkoušet nový prvek na polovině z počtu vybraných lamp," říká koordinátor městské zeleně z odboru životního prostředí Ondřej Kofroň. „Bude to určitý experiment, kdy máme příležitost sledovat, jak se v nádobách jednotlivým druhům květin daří a budeme také dolaďovat jejich zálivku. Předpokládáme, že vše proběhne bez větších komplikací a v dalších letech tuto květinovou výzdobu rozšíříme.“

V závěsných květináčích jsou vysázeny surfinie, kavyly a povíjnice batátová. Stejné rostliny najdete také v květinových pyramidách před radnicí, v truhlících na radničním balkonu nebo v korytě u Kamenného mostu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…