Písek: Dar Wetzlaru zaplatí obědy dvěma školačkám

04.12.2017 10:01

Oblastní ředitel spolku Naděje Daniel Svoboda a Petra Martíšková z písecké pobočky převzali v kanceláři starostky ve středu 29. listopadu finanční dar v hodnotě 3 396 korun.

Písek: Dar Wetzlaru zaplatí obědy dvěma školačkám
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

"Jde o dar partnerského města Wetzlaru v podobě prostředků utržených na hesenském stánku při letošních Slavnostech piva," říká Edita Kučerová z odboru školství a kultury. Peníze budou po dohodě s partnerským městem použity na zaplacení školních obědů pro dvě dětské klientky Naděje.

„Obě děvčata jsou ze sociálně slabé rodiny, kde je však ze strany dospělých vidět snaha o zlepšení. Děti budou mít díky tomuto příspěvku zaplacené obědy ve škole na celé pololetí,“ doplňuje Petra Martíšková.

Písecká pobočka Naděje pomáhá rodinám i jednotlivcům ohroženým či postiženým sociálním vyloučením. „V uplynulém roce v rámci programu prostupného bydlení jsme poskytli ubytování 34 rodinám (133 osobám), podpořili 127 dětí v přípravě do školy a ve složitých životních situacích, a setkali jsme se v rámci našeho terénního programu s více jak 300 lidmi, abychom jim pomohli řešit zadlužení, ztrátu bydlení a další problematické situace,“ rekapituluje činnost Naděje v Písku Daniel Svoboda.

S hesenským Wetzlarem oslaví naše město v příštím roce deset let partnerství a úspěšné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…